MasterChef Türkiye 2020'de çeyrek final heyecanı! İkinci eleme adayı kim oldu?

MasterChef Türkiye 2020
MasterChef Türkiye 2020'de çeyrek final heyecanı! İkinci eleme adayı kim oldu?

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye 2020'de adım adım finale yaklaşılıyor. 22 Aralık akşamı 127. bölümüyle ekranlara gelen yarışmada eleme heyecanı yaşandı. Oynanan oyunlar sonrası gecenin birincisi ve potaya giden isim belli oldu

MasterChef 2020’de ilk dört yarışmacı arasında final haftası mücadelesi sürüyor. Emir'in eleme potasına girmesinin ardından MasterChef yarışmacıları Barbaros, Serhat ve Özgül şef önlükleri ile ikinci gece tezgah başına geçti. İlk turda Ömür Akkor şefin yemeği için yarışmacılar karşı karşıya geldi. Özgül, Barbaros ve Serhat arasında yaşanan günün elemesinde kim potaya gitti? İşte MasterChef eleme adayı ve kazanan isim...

MASTERCHEF’TE 2. ELEME ADAYI KİM OLDU?

MasterChef Türkiye 2020 yeni bölümde yarışmacıların aldıkları puanlar sıfırlandı ve yine aynı şekilde şefin tabağı, yaratıcılık ve dünya veya Türk klasikleri adlı üç oyun oynandı. Bu oyunların ilkinde konuk olarak şef Ömür Akkor katıldı. İlk oyunda konuk şefin de verdiği oylar ile birlikte toplamda 40 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. Buna göre ilk oyunda en başarılı yarışmacı Özgül oldu ve toplamda 36 puan aldı. Onu takip eden Serhat'ın topladığı puan 30. Son sırada ise 26 puanla Barbaros yer aldı.

MasterChef Türkiye 2020'de çeyrek final heyecanı! İkinci eleme adayı kim oldu? - Resim : 1

Günün ikinci oyunu yaratıcılık oyunuydu. Bu oyunda ana ürün olarak lüfer verildi ve yemeği yapmaları için 45 dakika süre verildi. Sürenin sonunda şefler, yarışmacıların yemeklerinin değerlendirmesini 10 üzerinden yaptı. Bu oyunda en başarılı yemeği yapan Barbaros oldu. Şeflerden aldığı 21 puanla 47 puana yükseldi. İkinci sırayı yine Serhat aldı. 18 puan alarak toplam puanını 48 puana yükseltti. İlk oyunun birincisi Özgül, 16 puan alarak sonuncu oldu. Toplam puanını ise 52'ye yükseltti.

Günün son ve üçüncü oyununda Danilo şefin imza tabağı Tortellini in Brado yapılması istendi. Bu yemeği yapmaları için verilen süre 50 dakika oldu.

MasterChef Türkiye 2020'de çeyrek final heyecanı! İkinci eleme adayı kim oldu? - Resim : 2

Oyun sonunda şeflerin oyları açıklandı. Buna göre günün birincisi 73 puan toplayan Özgül oldu. Serhat 70 puanla 2. olurken, Barbaros ise 59 puan alarak haftanın 2. eleme adayı oldu.

MasterChef yeni bölümde Özgül ve Serhat son 3 yarışmacı arasına girebilmek için yarışacak.

MasterChef Türkiye 2020'de çeyrek final heyecanı! İkinci eleme adayı kim oldu? - Resim : 3

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

Ömür Akkor, 1975 yılında Kilis'te doğdu. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulunmakta ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirmektedir. Son 15 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezmiş ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamlamıştır.

'Bursa Mutfağı' kitabını hazırladı. 'Bursa Mutfağı' kitabı, Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü masaya yatıran ilk yemek kitabı oldu. Kitap Mart 2009 tarihinde yayınlandı. Kitapta ilk kez yayınlanarak dünya mutfak literatürüne giren 140 tarif yer alıyor.

'Yemek kitapları Nobeli' olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'a katılan Muhammed Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Yunus Emre adında ikiz kardeşi bulunan Ömür Akkor'un kardeşi de kendisi gibi ünlü bir şeftir. İkiz kardeşler asla aynı mutfağa girmediğini, farklı tarzlarından dolayı anlaşamadıklarını söylemişlerdir.

Kaynak: Haber Global TV

MasterChef Türkiye 2020