Marmaris'teki villası için yıkım kararı verilmişti... Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu

Haber Merkezi
Magazin Haberleri
Marmaris'teki villası için yıkım kararı verilmişti... Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te bulunan villasının kaçak olduğu tespit edilerek yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ve yıkım kararı belediyeye gönderilmişti. Gökbakar, bir süredir gündemde olan villası ile ilgili konuştu.

Şahan Gökbakar'ın 2018 yılında Marmaris Delikyol Koyu'nda satın aldığı villasının kaçak olduğu tespit edildi. 

Villanın yapı kayıt belgesi iptal edilirken yıkımı için karar çıktı ve Marmaris Belediyesi'ne kararın uygulanması için yazı gönderildi.

Gökbakar ise karara itiraz ederek sürerek hukuki süreç başlattı.

Gökbakar konuyla ilgili sessizliğini korurken, gazeteci Fatih Altaylı "Onun önünden birkaç kere geçtim. Şahan haksız. Türk milletinin en muhalifi ve en düzgünü bile emlak söz konusu olduğunda rant için gözünü karartıyor. Cennet gibi bir yer, 10 milyona almış galiba. Orada zaten büyük bir ev olmamalı da. Sen aileni büyüttükçe biz senin arazini büyütmeni izlemek zorunda değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu eleştiriler karşısında Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu, Instagram hesabından bir video paylaştı. Gökbakar şunları söyledi:

"Günaydın. Birkaç gündür hakkımda çıkan haberlerle ilgili bir şeyler söylemek ihtiyacı hissettim. Normalde söylemeyecektim ama aynı haber üç gündür pompalanıyor, troller bir şeyler yazıyor, sahte gündem yaratılıyor. Çok net belli bir amaca hizmet ettiği. Bir yerlerde baskı mı oluşturulmaya çalışıyor bilemiyorum ama hep aynı taktik uygulanıyor son dönemde. O yüzden pek de açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyorum bu konuyla ilgili."

"FATİH ALTAYLI'NIN BENİM HAKKIMDA KONUŞTUĞUNU GÖRÜNCE..."

"Ta ki bu sabah fikirlerine güvendiğim Fatih Altaylı'nın benim hakkımda bilip bilmeden ileri geri konuştuğunu görünce. Ben kendisinden daha ciddi bir gazetecilik yapmasını isterdim. Beni arayıp sorabilirdi mesela ama yapmadı bu yolu tercih etmiş. Sağlık olsun. Yine de vesile oldu bu videoyu çekmem için."

"Arkadaşlar her şey bu haberle başladı, buraya koyuyorum 'Sitkomcu Şahan'ın kaçak sitkondusu' başlıklı haber. Son derece mizah içeren, zeka pırıltısı yüksek özel haber. Dosya. Çok araştırmacı olduğu için özel bir haber. Ve burada lirik bir anlatım var: 'Mis kokulu çam ağaçları katlederek sit alanına yapılan kaç villası için yıkım kararı çıktı. Sahte çevrecinin maskesi düştü."

Marmaris'teki villası için yıkım kararı verilmişti... Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu - Resim : 1

"FOTOĞRAFTAKİ EV BANA AİT DEĞİL"

"Öncelikle bu ve bu haberi alıp kullanan herkesin kullandığı fotoğraftaki ev bana ait değil, bu inşaat da bana ait değil. Bunlar komşumuzun evi. Bana ait değil. Komşumuzun evini benim haberlerimde kullanıp kullanıp durmayın. Benim evim iki yan parselde tek katlı 80 metrekarelik bir köy evi. Madem özel haber yapıyorsunuz bir zahmet git benim evi çek ya da üşeniyorsan drone uçur. Orada zaten ev fiziken duruyor. Bunlar algı amacında, haber amacında değil. Haber yapıyorsan üşenme git çek. Resimlerde gösterildiği gibi iki katlı evim yok."  

"DENİZE SIFIR MALİKANE SATIN ALABİLİRDİM"

"Gelelim ikinci konuya. Ben zaten hali hazırda var olan bir evi ve iskeleyi satın aldım. 2020 yılında bir emlak sitesinden ilandan evi buldum ev sahibi ile iletişime geçtim ev sahibi yapı kayıt belgeli evi ve iskeleyi satıyordu ben de 'yapı kayıtlı' diye düşünerek o zaman güven uyandırmıştı devletin verdiği bir belge var sonuçta ve gerekli incelemeleri yaparak belediyede sorgulamasını yaptım tapuya gittim her şey tertemiz ve almayı düşündüm. Burası ufak araba ile ulaşım olmayan kafa dinleyeceğimiz bir yer diye aldım. Malikane diye bir derdim olsaydı, Allah'a şükür imkanım var dünyanın her yerinde denize sıfır malikane alabilirim ben. Böyle bir imkanım var. Niye gideyim de Marmaris'te çam ağacı kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım. Bunu yapabilmek için ya su katılmamış geri zekalı ya da birilerine güveniyor olması gerek. Ben de öyle bir insan değilim. Kafayı yediniz. Herhangi bir eklenti inşat falan yapmadık. Girin Google'dan bakın, ben almadan 7 sene öncesine de bakın. Niye böyle şeyler yapıyorsunuz. Ne istiyorsunuz arkadaşlar?"

"HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

"Değerli dostlar kafa dinleriz diye aldık ama maalesef kısmet olmadı. Yangınlar çıktı ve o yangınlardan sonra bütün her şey değişti. 2022 yılında bir anda evin yapı kayıt belgesi iptal oldu ve tapuya sit alanı diye şerh düşüldü. Ben aldıktan iki yıl sonra üzerine 'Bu ev yıkılsın' diye yazıldı. Biz de bu karara dava açtık. Hukuki süreç devam ediyor. Durum bu kadar net ve gerçek. Yani ne orada yansıtmaya çalıştığınız ne de beni göstermeye çalıştığınız kişi ben değilim böyle bir insan olmadığım için de yaptığınız bu kötülük bana zarar vermiyor. Bence sizin hedef kitlenizdeki insanlar bile buna inanmıyordur diye düşünüyorum ama bakıyorum aklı yerinde olan insan bu tufaya düşebiliyor."

"AYIP OLUYOR YA AYIP"

"Bakın Türkiye'de inanılmaz sit alanları talan ediliyor. Cennet koylarda siteler yapılıyor. Türkiye'nin her yerinde kaçak varken 85 bin metrekarelik ev bütün sorunlarımızı çözüyorsa hemen yıkalım kardeşim. Ama o iskele orada olmasaydı yangınlara bu kadar hızlı müdahale edilmezdi. Bir işe yaradı yani o iskele. İlk balyozu da biz vuralım ya. Elimizle yıkalım ya. Beklemeylim kararı."

"Ayıp oluyor ya ayıp. Yargı ne kadar verecekse saygı duyacağız. Ne gerekiyorsa da yapılacak merak etmeyin. Sevgiler."