Mahkemeden Deniz Akkaya'ya şok karar! Efe Önbilgin ile kızı Ayşe Önbilgin’in o talebi kabul edildi!

HABER MERKEZİ
Magazin Haberleri
Mahkemeden Deniz Akkaya'ya şok karar! Efe Önbilgin ile kızı Ayşe Önbilgin’in o talebi kabul edildi!

Deniz Akkaya, 16 yaşındaki kızı A. Önbilgin'in telefonunu aldığı için kendisine şiddet uyguladığını bu nedenle Sosyal Hizmetler'e bıraktığını iddia etmiş, ardından mahkeme küçük kızı babasına teslim etmişti. Kararın ardından baba Efe Önbilgin kızı A. Önbilgin'in talebi kabul edildi.

Eski manken Deniz Akkaya sosyal medya hesabından 16 yaşındaki kızı A. Önbilgin'in telefonunu aldığı için kendisine şiddet uyguladığını bu nedenle Sosyal Hizmetler'e bıraktığını iddia etmişti. Akkaya, olaya ilişkin ise "Burnu sürtsün diye devlete verdim." ifadesini kullanmıştı.

BABAYA TESLİM EDİLDİ

Bunun üzerine 16 yaşındaki küçük kız devlet koruması altına alınmış duruma karşı baba Efe Önbilgin harekete geçmişti. Baba Önbilgin mahkeme başvurarak 16 yaşındaki kızının velayetini kendisine verilmesini talep etmişti. Mahkeme küçük kız baba Efe Önbilgin'e teslim etmişti.

3 AY TEDBİR KARARI

Efe Önbilgin bu kararın ardından kızı A. Önbilgin ile birlikte avukatı aracılığıyla Aile Mahkemesi'ne dilekçe sunarak yeni bir talepte bulundu. Efe Önbilgin ve kızı, Deniz Akkaya'nın kendilerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden açıklamaları sonrası mahkemeden tedbir istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme Deniz Akkaya'ya, eski eşi Efe Önbilgin ve kızı A. Önbilgin adına; şiddet mağduruna yönelik olarak 'Tehdit, hakaret, aşağılama veya küçümseme içeren söz ve davranışlarda bulunmaması', 'Korunan kişiyle iletişim aracıyla rahatsız etmemesi için 3 ay tedbir kararı verdi.

Bir süredir Sosyal Hizmetlerde kalan Ayşe'nin velayet davasında yeni bir gelişme yaşandı. Aile mahkemesi kuruduğu ara kararda, Sosyal Hizmetler tarafından 12 Haziran'da oluşturulan rapora göre kızın babası Efe Önbilgin ile birlikte yaşamasının menfaatine olacağı belirtildi. Raporda, Ayşe'nin kurumda daha fazla kaldığı taktirde mağdur olabileceği yer aldı.

BABASIYLA KALMAK İSTEDİ

Mahkeme, Ayşe'nin babasıyla kalmak istediğini ve eğitimine babasının yanından devam etmek isteğini göz önünde bulundurdu. Mahkeme, Ayşe'nin Sosyal Hizmetlerden ayrılarak baba Efe Önbilgin'e teslim edilmesine karar verdi.