La Casa de Papel'in finalindeki bir sahne büyük tepki topladı

La Casa de Papel
La Casa de Papel'in finalindeki bir sahne büyük tepki topladı

Dünyaca ünlü dizi film izleme platformu Netflix'te yayımlanan İspanyol yapımı La Casa de Papel'in final bölümündeki bir sahne, İspanyol halkının tepkisine yol açtı.

Yayımlandığı ilk günden beri Netflix'te en çok izlenen yapımlar arasındaki yerini alan La Casa de Papel dizisi 5. sezonuyla sevenlerine veda etti. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve dünyanın birçok yerinde fenomen haline gelen dizinin final bölümünde yer verilen bir sahne, İspanyol halkından tepki gördü. 

La Casa de Papel'in son bölümünde yer verilen Profesör Sergio Marquina, Lizbon Raquel Murillo ve Müfettiş Luis Tamayo arasındaki pazarlık İspanyol izleyicisinin hoşuna gitmedi. Sahnenin ulusal değerleri aşağıladığı ve halkı küçük düşürdüğü iddia edildi. 

İspanyol vatandaşlarının kurnazlığına atıfta bulunulan diziye bazı izleyiciler 'Ulusal değerlerimizi aşağılıyorlar, Netflix'e dava açılmalı' diyerek tepki gösterdi.

SPOİLER UYARISI

Haberin bundan sonraki kısmı spoiler içerir.

Dizinin finalinde İspanya ulusal rezervi çalınmıştı. Böylece İspanya devleti iflas etti. Tamayo da ülkenin batışını engellemek için Profesör ile anlaşmak zorunda kaldı. Ulusal rezerv pirinç altınlarla değiştirildi ve bu şekilde hırsızlar ile devlet arasında bir anlaşmaya varılmış oldu. 

Söz konusu sahnede şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir şey bırakmamışlar. Tüm ulusal rezervi almışlar, bu ne demek biliyor musunuz? Ulusal rezerv bir ülkenin kredisidir, ödeme gücüdür, teminatıdır anladınız mı?"

 

Kaynak: Diğer

La Casa de Papel