Kuruluş Osman'da Malhun Hatun ortaya çıkıyor

Dizi Haberleri Kuruluş Osman
Kuruluş Osman'da Malhun Hatun ortaya çıkıyor

ATV dizisi Kuruluş Osman'a yeni katılan ve Malhun Hatun'u canlandıran Yıldız Çağrı Atiksoy, bugün yayınlanacak 46. bölümle beraber dizide ilk kez görünecek.

Kuruluş Osman'da beklenen gün geldi, çattı. Dizinin 46. bölümüyle birlikte Malhun Hatun karakteri ortaya çıkıyor. Yıldız Çağrı Atiksoy tarafından canlandırılan Malhun Hatun, Osman Bey obadan kaçrılan Bala Hatun'u kurtarmaya çalışırken karşımıza çıkacak. 

Atiksoy'un hayat vereceği Malhun Hatun karakteri, dizideki dengeleri değiştirecek.

Tarihte Malhun Hatun kimdir?

Malhun Hâtun, Mal Hâtun, Mala Hatun ya da Kameriye Hâtun, ikinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin eşidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Malhun Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir. Mal Hatun’un babası olarak zikredilen Ömer Bey’in kimliği konusunda da bazı tahminler yürütülmüştür. Bu tahminlere göre Ömer Bey, Osman Bey ile yakından ilişkisi olan Umurlu Beyliği’nin kurucusu Umur/Ömer Bey’dir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur.

Yıldız Çağrı Atiksoy kimdir?

1 Nisan 1986 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Yıldız Çağrı Atiksoy, iki yıl boyunca Ege Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra oyunculuk eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde devam etti. Bunlara ek olarak Plato Film, “Sinema Teknik ve Oyunculuk” eğitimini de tamamladı.  Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Berrin Akarsu karakteri ile yıldızı parlayan Yıldız Çağrı Atiksoy, birçok dizide rol aldı.  Son olarak Kuruluş Osman kadrosuna katılacağı açıklanan yetenekli oyuncu, dizide dikkat çeken karakterlerden Malhun Hatun’a hayat veriyor.

Kuruluş Osman dizi dizi haberleri ATV dizileri