Kişisel tahminler için doğum haritası çıkarmanın püf noktaları

Magazin Haberleri
Kişisel tahminler için doğum haritası çıkarmanın püf noktaları

Birçok kişi yaşamsal tüm alanlar ile ilgili ‘doğum haritası’na başvuruyor. Burada bulunan gezegenler ve burçların konumu geleceği dair öngörülerde bulunmaya destek veriyor. Peki, doğum haritası nedir, doğum haritası nasıl hesaplanır? Doğum haritasındaki 12 ev neyi temsil ediyor?

Astrolojik bir yıldız haritası veya doğum haritası kişinin dünyaya geldiği andaki gezegenlerin Güneş çevresindeki yerlerini gösterir. Doğum haritasının okunması ve yorumlanması, güçlü ve zayıf yönlerinizi, spiritüel gelişiminiz için fırsatları, en önemli kararlarınız için en doğru zamanlamaları ortaya çıkarabilir. Peki, doğum haritası nedir, doğum haritası nasıl hesaplanır? Doğum haritasındaki 12 ev neyi temsil ediyor?

ASTROLOJİ DOĞUM HARİTASI NEDİR?

 Doğum haritası, doğduğunuz andaki gökyüzünün anlık görüntüsüdür. Bu, hayatınız boyunca sabit kalır. Astroloji haritası, temel yaşam dersleriniz içıin size ipuçları verebilir, kaderinizi gösterebilir ve kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarmanın yanı sıra ruhunuzun amacına giden yolu bulmanıza yardımcı olabilir.

DOĞUM HARİTASINDAKİ 12 EV NEYİ TEMSİL EDİYOR?

Doğum haritasında “ev” adı verilen 12 farklı alan yer alır. Her bir ev yaşamın farklı bir alanını temsil eder. Her evin doğal bir burcu ve o evi yükselten öncü gezegeni vardır.

Birinci ev (yükselen burç olarak da bilinir)

Astrolojide birinci ev sizi temsil eder. Kendinizi nasıl taşıdığınızı ve insanların hakkınızda fark ettiği özelliği gösterir. Birinci evinizde herhangi bir gezegen bulunuyorsa, bu gezegen genel anlamda karakteriniz, enerjiniz ve ruhunuz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

İkinci ev

İkinci ev kişisel ekonominizi ve servetinizi temsil eder. Ne kadar para kazanabileceğinizi, maddecilik kazanmaya dair içkin tutkunuzu ya da özgüven ve özsaygı arayışınızı gösterir.

Üçüncü ev

Başkalarıyla iletişim kurma biçiminizi ve terbiyenizi göreceğiniz ev budur. Aynı zamanda kardeşleriniz ve ev arkadaşlarınızla ilişkilerinizi de tasvir eder.

Dördüncü ev

Bu ev, annenizle olan ilişkinize ışık tuttuğu gibi ailenize ve ev yaşamınıza duyduğunuz sevgi ve özeni öğrenmek için de dördüncü evinize bakabilirsiniz.

Beşinci ev

Beşinci ev keyif, şans, yaratıcılık ve rahat buluşmaları temsil eder. Birine neden, ne zaman ve nasıl tutulduğunuzu, ne tür randevulardan keyif aldığınızı görmek için buraya bakabilirsiniz.

Altıncı ev

Altıncı ev sağlık, iş ortamı, gündelik rutin ve kişisel bakımı temsil eder. İş ortamınızda yaşadığınız sorunlara altıncı evinizi yorumlayarak çözüm bulabilirsiniz. 

Yedinci ev

Kimi ve nasıl sevdiğiniz doğum haritasının bu bölgesinde tanımlanır. Buraya bakarak uzun vadede bağlanmak ve yatırım yapmak istediğiniz ideal insanı bulabilirsiniz. Ayrıca evleneceğiniz tarih de bu evde gizli...

Sekizinci Ev

Kişisel dönüşüm burada yer alır. Zaman içerisindeki gelişimini burada görebilirsiniz. Kredi kartı borcu, öğrenim kredisi ve maaş zamlarıyla ilişkinizi burada görebilirsiniz.

Dokuzuncu ev

Yüksek öğrenim, seyahat, felsefe ve macera dokuzuncu evde bulunur. Buraya bakarak hangi alanlarda çalışma yapmak istediğinizi ve kişisel ideolojinizi nasıl gerçekleştirebileceğinizi görebilirsiniz.

Onuncu ev

Burası insanlar üzerindeki imajınızın evidir. İnsanlarla paylaştıklarınız ve onlara sunduklarınız, dünyanın sizi nasıl algılamasını istediğiniz burada görülebilir. Aynı zamanda profesyonel tutkunuz ve statünüzü de temsil eder.

On birinci ev

Bu ev kurduğunuz dostluk, grup, topluluk ve birliktelik türlerini tanımlar. Daha da önemlisi, ekibinizin sizi destekleyecek ve aynı amaç uğruna mücadele edebilecek üyelerini görebilirsiniz.

On ikinci ev

Kalbinizin derinliklerinde önem verdiğiniz vizyon ve hayalleri burada bulabilirsiniz. Haritanızın bu alanı size, düşüncelerinizi temizleyerek ve sezgilerinize yaslanarak tüm ikilemlerinize ve mücadelelerinize yanıt bulabileceğinizi öğretir.

Kişisel tahminler için doğum haritası çıkarmanın püf noktaları - Resim : 1

ASTROLOJİDEKİ EN ÖNEMLİ GEZEGENLER HANGİLERİDİR?

Her gezegen ruhumuzun farklı bir yönünü temsil eder ve olduğumuz kişiyi yaratıp şekillendirmemize yardımcı olur. 

Bir doğum haritasında, bir evde bir veya birkaç gezegene sahip olabileceğiniz gibi hiçbir gezegene de sahip olamayabilirsiniz. Her bir gezegen bir burcun “doğal yöneticisi”dir. Bu da bir zodyak burcunda gerçekten bulunmak istedikleri anlamına gelir. Bir gezegen, yönettiği burçtayken en hakiki ve saf biçimine bürünebilir.

Güneş

En basit haliyle Güneş, kişinin egosunu, kararlılığını ve iradesini yansıtır. Bir takvim yılı içerisinde Güneş tüm Zodyak burçlarının etrafında döner.

Ay

Ay her 2.5 günde bir burçları değiştirir. Benliğimizin ifade edemediğimiz parçasını (duygularımız, anılarımız ve güvende olma hissi) temsil eder. Kendimizi nasıl yetiştirdiğimizi de gösterir. Ay, sıkışmışlık hissinden kurtulmak adına basit ve rahatlatıcı bir yöntem bulmanıza yardımcı olabilir.

Merkür

Merkür iletişim, seyahat ve haber gezegenidir. Görüşlerimizi başkalarına anlatış biçimimizi yansıtır. 

Venüs

Venüs aşk, şefkat, duygusallık, romantizm ve para gezegenidir. Başkalarını sevip önemseme biçimimizi, alın teriyle kazandığımız paramızı ne tür lükslere harcamayı sevdiğimizi ve içkin duygusal tutkularımızı neyin alevlendirdiğini anlamamıza yardımcı olur. Güzellik ritüelinizi renklendirmek istiyorsanız Venüs burç ve ev konumunuza bakabilirsiniz. 

Jüpiter

Bu büyük ve şanslı gezegen zihinlerimizi nasıl geliştirebileceğimizi gösterir. Manevi gelişimi, seyahati ve üst zihinle alakalı inanışları da temsil eder. Duygusal sorunlara zekice yanıtlar aradığımızda bu gezegene döneriz.

Mars

Bu gezegen eyleme geçmeyi, tartışmayı ve kavga etmeyi sever. Bu enerjinin diğer yüzüyse drama ve kaostan etkilenir; hatta cinsel arzularını tatmin edebilmek için daha fazla yüzleşme bile isteyebilir.

Satürn

Karma gezegeni Satürn bağlılık, istikrar, sosyal düzen ve üzerimizdeki sınırlamalar veya kısıtlamaları kapsar. 

Uranüs

Bu gezegen karşı çıkar ve küresel seviyedeki adaletsizliklere karşı gözümüzü açar.

Neptün

Aldatıcı Neptün kafa karışıklığına sebep olabilir ama içkin hayallerimizin farkındaysak da sanatçı yönümüzü görüp kullanmamızı ve duygular yaratmamızı sağlar. 

Plüton

Plüton bizi sarsıp direniş göstersek bile bizi dönüşmeye zorlar.

 Kuzey Ay Düğümü veya Gerçek Düğüm

Kuzey Ay Düğümü veya Gerçek Düğüm en hakiki hayallerimizi temsil eder. 

Güney Düğümü

Bu, geçmiş yaşamlarımızda olduğumuz ve istediğimiz şeyleri temsil eder. Benliğimizin en iyi halini benimseyebilmek adına bu yaşamda geride bıraktığımız şeylerdir.

Kişisel tahminler için doğum haritası çıkarmanın püf noktaları - Resim : 2

ASTROLOJİK DOĞUM HARİTASI NASIL OLUŞTURULUR?

1 Ağustos 1995’de sabah 9.20’de Londra’da doğduğunuzu varsayalım. Yapmanız gereken ilk şey, doğum haritası çıkarma araçlarından yararlanmaktır. Doğum tarihinizi, saatinizi ve yerinizi bilmeniz gerekli. Bu bilgilere ulaştığınızda bilgiyi yorumlamaya başlayabilirsiniz.

Göreceğiniz üzere, doğum haritası bir çark şeklindedir. Saat yönünün tersinde başlayacağız. “AC” harfleri yükselen burcunuzu gösterir ve haritanın başlangıç noktasıdır.

Bu haritada, yükselen/Birinci Ev’in yöneticisi Başak ve bu burcun doğal gezegen yöneticisi Merkür’dür. Bu da analitik ve sabırlı bir kişilik çizer. Eylem gezegeni Mars da Terazi’nin Birinci Evi’nde. Bu enerji hareketli ve aktif bir karaktere işaret eder.

İkinci Ev, Terazi tarafından yönetilir; bu da finansal meselelerin dikkatle halledildiği ve finansal kazanımların ortaklıklarla gerçekleştiği anlamına gelir.

Üçüncü Ev, Akrep tarafından yönetilir ve her türlü iletişimde hakikat ihtiyacına işaret eder. Bu enerji Üçüncü Ev’de Akrep burcunda Plüton’un varlığıyla daha da belirginleşir. Jüpiter, Üçüncü Ev’de Yay ile bir açıda bulunur. Bu da meseleleri tam anlamıyla tartışarak kişinin kendisini anlayabilme güdüsüyle çokça konuşma tutkusunu gösterir.

 

Kaynak: Haber Global TV

doğum haritası burç burçlar burç yorumları