Kıbrıs Zafere Doğru 12. Bölüm izle

Kıbrıs Zafere Doğru
Kıbrıs Zafere Doğru 12. Bölüm izle

TRT 1'de Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 12. bölümü yayınlandı. 29 Ekim Cuma günü yayınlanan dizinin 12. bölümü internete yüklendi. Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 11. bölümünü tek parça izleyebileceğiniz link haberimizde. Bir Zamanlar Kıbrıs 12. Bölüm İzle.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 12. bölümü TRT 1 ekranlarında 29 Ekim günü yayınlandı.

Kıbrıs Zafere Doğru 12. Bölümde ne oldu?

Dört taraftan kuşatılmış olan Erenköy, son kurşuna kadar mücadele yemini eder. Şimdi vakit ölüm vaktidir. Bütün mücahitler sevdikleriyle helalleşir ve direniş için silahlarına sarılır. Cephede erkekler, geride onların haberini bekleyen ve yaralılara bakan kadınlar kendilerini ve Kıbrıs Türkü’nü yaşatacak cevabın ancak ve ancak semalardan geleceğini bilmekte, gözleri gökyüzünde Türk uçaklarını beklemektedir.
Ankara ise büyük bir yol ayrımındadır. Ya adaya ilk kez müdahalede bulunacak karşısında Amerika, İngiltere, Rusya ve Yunanistan’la savaşın eşiğine gelecek ya da on binlerce Kıbrıs Türkü’nün ölümünü ve adadaki Türk varlığının sona erişini izleyecektir.
Mücahitler, Erenköy’de kanının son damlasına kadar direnirken Yüzbaşı Cengiz Topel, savaş jetinin başında kendisine verilecek emri beklemektedir.
Erenköy’de bir milat yaşanır; Türkiye, Kıbrıs Türkü için ilk resmi müdahalede bulunur. Bedelleri büyük olacak bu müdahale tarihe Erenköy Destanı olarak geçecektir.

Kıbrıs Zafere Doğru 11. Bölümde ne olmuştu?

Erenköy’e varamadan pusuya düşen Kemal ve Ankaralı’nın mangası, yollarına mücahit arkadaşlarından kayıplar vererek devam eder. Erenköy’de Ankaralı, Kemal ve Rauf’un uzun zaman sonra yaşanan kavuşması ile kollar savaş için sıvanır.
Makaryos basın toplantısı ile Türkler’e teslim olmaları için bir gün mühlet verirken Barış Gücü askerleri tampon bölgelerden çekilir ve Türkler’le Rumlar göğüs göğüse bir savaş için karşılıklı kalır.
Lefkoşa’da ise Ankaralı’nın nişanlısı doktor Ayşe işe Kemal’in eşi İnci daha tanışmaya fırsat bulamadan kendilerini bir kavganın iki tarafı olarak bulurlar. Bilmedikleri şey, birlikte hareket ederken Pembe’nin peşinde olduğu hain tarafından takip edildikleridir.
Sabah saatleri ile adanın dört bir yanında Rum taarruzları başlar. Erenköy’ün civar köylerinden sivilleri kurtarmak üzere göreve giden Ankaralı ve Kemal’in mangası, Mansura’da karadan; Rauf ve diğer mücahitler Erenköy’de denizden kuşatılır. Tepelerine bombalar yağmaya başlar. Erenköy’de bombalarla, destroyerle, helikopterle, jetlerle topyekûn bir savaş zamanıdır.

KIBRIS ZAFERE DOĞRU 12. BÖLÜM İZLE

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 29 Ekim'de yayınlanan 12. Bölümünü tek parça full olarak izleyebileceğiniz link.

ÖNEMLİ NOT: TRT'nin linkteki TRTizle sitesine Facebook, Google ya da Apple ID'nizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu hesaplardan biriyle giriş yapıldığında dizi ücretsiz olarak olarak seyredilebilmektedir.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin konusu

"Bir Zamanlar Kıbrıs" adıyla başlayan ve Kıbrıs Zafere Doğru diye devam eden dizi, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatıyor. 1963 ile 1974 yılları arasında Ada'daki Türklere uygulanan Rum-Yunan zulmünü gerçek olaylardan esinlenerek ekrana taşıyor. Kıbrıslı Türkler, o yıllarda Ada'da yaşadıklarını en zorlu zamanları olarak hatırlıyor. En büyük istekleri ise o günleri tekrar yaşamamak. Tarihlerinin böyle büyük bir yapımla ekranla taşınacak olması, Kıbrıs Türkleri açısından büyük önem taşıyor.

1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

Oyuncular:

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini Hakan İnan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Hasan Küçükçetin, Deniz Baytaş, Miray Akay, Ahmet Somers, Sümeyra Koç, Hakan Güner, Nebil Sayın rol alıyor.

KIBRIS ZAFERE DOĞRU 12. BÖLÜM FRAGMANI

Kıbrıs Zafere Doğru dizisi 11. Bölüm Tek Parça Full izle trt 1 izle dizi izle dizi haberleri trt dizileri Kıbrıs Zafere Doğru son bölüm izle bedava dizi izle Kıbrıs Zafere Doğru yeni bölüm izle bir zamanlar