Kenan Işık'ın cenaze töreninin detayları belli oldu

Haber Merkezi
Hayatını kaybetti Magazin Haberleri
Kenan Işık'ın cenaze töreninin detayları belli oldu

Tiyatro oyuncusu ve sunucu Kenan Işık, bu sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 76 yaşında hayatını kaybeden Kenan Işık'ın cenaze töreni detayları belli oldu.

'Kim Milyoner Olmak İster'in hafızalara kazınan efsane sunucusu Kenan Işık, 2014 yılında spor salonunun saunasında düşerek beyin kanaması geçirmişti. Işık, 10 yıldır komadaydı.

Kenan Işık bu sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Haber Global'den Sevda Bozboğa'nın haberine göre, Kenan Işık'ın cenaze programı belli oldu. 76 yaşında vefat eden oyuncu için yarın (30 Temmuz) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlenmesi planlanıyor.

Kenan Işık'ın cenazesi 31 Temmuz Çarşamba günü öğle namazının ardından Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak namazının ardından toprağa verilecek. 

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne girdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972'de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı.

Çeşitli gazete ve dergilerde kültür ve sanat üzerine yazdığı yazıların yanı sıra çeşitli kitaplarda kültür ve sanat üzerine bölümler yazdı. Çeşitli ulusal ve uluslararası konferans ve toplantılarda moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı.

2002-2005 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Profesyonel tiyatro yaşamında 100 yakın oyunda yazar ve/ veya yönetmen ya da oyuncu olarak yer aldı.