Kansere yenik düşen sanatçı Selma Gürbüz'ün ailesi isyan etti! Eserleri izinsiz sergileniyor

Kansere yenik düşen sanatçı Selma Gürbüz'ün ailesi isyan etti! Eserleri izinsiz sergileniyor

Sanatçı Selma Gürbüz nisan ayı sonunda kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti. Gürbüz'ün ailesi Contemporary Istanbul'da eserlerin Sevil Dolmacı Galeri tarafından izinsiz sergilendiğini belirtti.

Selma Gürbüz'ün ailesi ölümünün ardından sanatçıya yakışır bir oluşumun içinde olduklarını duyururken, 15. Contemporary Istanbul'da Sevil Dolmacı Galeri tarafından sergilenen Gürbüz imzalı işlerin izinleri alınmadan fuara konduğunu ve sanatçıyı temsil yetkisinin sadece kendilerinde olduğunu ifade eden bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, “Selma Gürbüz’ü daha yeni kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz ve acımız çok taze. İstanbul Modern'de kişisel sergisi devam ederken, bizler de adına yakışır bir oluşum için süreci başlattık. Tüm bu çalışmalar sürerken fuarda bulunan Selma Gürbüz eserleri için bizlerden izin alınmadığını, onayımız olmadığını ve Selma Gürbüz’ü ailesi dışında kimsenin temsil etmediğini sizlere bildirmek isteriz. Siz sanatseverlerden hassasiyet ve anlayış rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Kansere yenik düşen sanatçı Selma Gürbüz'ün ailesi isyan etti! Eserleri izinsiz sergileniyor - Resim : 1

Tüm galericileri ve koleksiyonerleri aradıklarını, birlikte ilerlemek istediklerini ve onlara her konuda yardımcı olacaklarını ifade eden aile fuarda beliren eserlerle birlikte şaşkınlığa uğradıklarını söylüyor.

Kaynak: Sanatatak

Selma Gürbüz Contemporary İstanbul magazin haberleri