'İftira' davasını kaybeden Johnny Depp, 'Fantastik Canavarlar' serisindeki rolünden istifa etti

'İftira' davasını kaybeden Johnny Depp, 'Fantastik Canavarlar' serisindeki rolünden istifa etti

Dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp, Warner Bros'un talebiyle Harry Potter evreninde geçen ve orijinal hikayenin yıllar öncesini konu alan Fantastik Canavarlar serisinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Oyuncu Johnny Depp, meslektaşı Amber Herad ile yaklaşık 15 ay evli kaldıktan sonra Mayıs 2016'da boşanmıştı.

İkili, yıllar sonra İngiliz The Sun Gazetesi tarafından öne sürülen Johnny Depp’in ‘eşini dövdüğü’ iddiaları ile tekrar gündeme gelmişti.

Söz konusu iddiaları Depp yalanlasa da, The Sun gazetesi aleyhine açtığı iftira davasını kaybetti. Johnny Depp, şiddet iddialarını halen kabul etmese de sosyal medyada kendisine yöneltilen tepkiler çığ gibi büyüyerek, kariyerinde büyük bir ivme kaybetmesine sebep oldu. 

2018 yılında, Harry Potter ile aynı evreni taşıyan ve yine bir J. K. Rowling eseri olan Fantastik Canavarlar serisinin ilk filmi ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ yapımında Gellert Grindelwald karakterine hayat veren oyuncu; serinin 3. filmine az bir zaman kala Instagram hesabından, seriden istifa ettiğini açıkladı.

'İftira' davasını kaybeden Johnny Depp, 'Fantastik Canavarlar' serisindeki rolünden istifa etti - Resim : 2

JOHNNY DEPP, FANTASTİK CANAVARLAR’DAN NEDEN AYRILDI?

Johnny Depp, eski eşi Amber Heard ile yaşadığı şiddet iddiaları sonrasında, Fantastik Canavarlar’ın yapım şirketi olan Warner Bros. ile terslik yaşamaya başlamış, yapımcı firma Depp’in istifa etmesini istemişti. Seriden ayrılışını Instagram’da bir gönderi eşliğinde duyuran ünlü oyuncu, yapımcıların bu talebine saygı duyduğunu ve ayrılık isteklerini kabul ettiğini bildirdi.

Johnny Depp, Gellert Grindelward rolünden ayrılığını şu cümleler ile dile getirdi:

“Son gelişmeler ışığında şu kısa açıklamayı yapmak istiyorum. Öncelikle benden destek ve sadakatini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Özellikle son birkaç gündür çok sayıda sevgi ve ilgi mesajınız beni utandırdı ve etkilendi.

İkinci olarak, Warner Bros. ekibi Fantastik Canavarlar’daki Grindelwald rolümden istifa etmemi istedi ve bu talebe saygı duyup kabul ettiğimi bilmenizi isterim. Son olarak şunu söylemek isterim. Birleşik Krallık’taki mahkemenin gerçeküstü kararı, gerçeği söyleme mücadelemi değiştirmeyecek ve itiraz etmeyi planladığımı bilmenizi istiyorum.

Kararlılığım hala güçlü ve aleyhimdeki iddiaların yanlış olduğunu kanıtlamaya niyetliyim. Hayatım ve kariyerim zamanın bu anıyla hatırlanmayacak.”

Kaynak: Haber Global TV

Johnny Depp Warner Bros. harry potter Amber Heard