'Help Turkey' tepkisi gündem olan Mehmet Ali Erbil'den yeni açıklama

'Help Turkey' tepkisi gündem olan Mehmet Ali Erbil'den yeni açıklama

Mehmet Ali Erbil'in 'Help Turkey' etiketli kampanyaya ilişkin "Kimseye ihtiyacımız yok, başımızda devletimiz var" yorumu gündem olmuştu. Konuya ilgili konuşan Erbil, "Biraz olsun halkımıza moral vermeye çalışıyordum" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları aralıksız sürerken, televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimleri de yaşanan felaket için sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlamayı sürdürüyor. Ancak geçtiğimiz gün yangınlara ilişkin paylaşılan, "Help Turkey!" (Türkiye'ye yardım et!) etiketi, ünlü isimleri ikiye böldü.

Bazı ünlü isimler sosyal medya hesaplarından "Help Turkey" paylaşımlarında bulunurken, bazıları da bu paylaşımlara karşı çıktı. Help Turkey paylaşımlarına tepki gösteren isimlerden birisi de Mehmet Ali Erbil oldu. 

Erbil konuya ilişkin Sabah Gazetesi yazarı Tuğba Kalçık’a konuştu.

"HALKIMIZA MORAL VERMEYE ÇALIŞIYORDUM"

Kullandığı ifadeler nedeniyle “Linç ediliyorum” diyen Erbil, şunları söyledi:

"Biraz olsun halkımıza moral vermeye çalışıyordum ama he sözmenlerimi siyasete götürdüler. Ben siyaset yapan biri değilim. Sözlerim yüzünden sosyal medyada yemediğim hakaret kalmadı. Ayıptır gerçekten. Ülkemize karşı oyun oynanıyor ben de bu oyuna karşı çıktım. Ülkemiz çok güçlü, böyle bir paylaşıma ihtiyacımız yok. Kaç tane ülkeye yardımda bulunuyoruz. 'Help Turkey' paylaşımı yapanlar bunu da görmeli. Bana yapılan böyle mesnetsiz eleştiriler karşısında şunu anladım ki, bizim ülkemizde maalesef kötülükten, kin ve öfkeden beslenen çok insan var. Ne diyeyim ki başka. Bir de şunu eklemek isterim, ekolojik durumdan dolayı tüm dünyada benzer yangınlar var.

Sadece küresel ısınma da değil, bizdeki yangınların sebebi. Terör örgütünün de parmağı var, bunu da yok sayamayız. Zaten sosyal medyada örgüt bağlantısını gösteren videolar da çıktı. Çok zor bir süreç ülkemiz adına. Tam da bugünlerde birliğe, tek yürek olmaya ihtiyacımız var. Kendisine aykırı düşünenleri hedefe koymanın kimseye faydası olmaz. Bakın, ben sizinle daha önce yaptığım röportajda sağlık sistemini beğendiğimi açıkladığım için de günlerce lince maruz kalmıştım. Bazı hadsizler bana 'bu kadar çok beğeniyorsan neden yurt dışında tedavi oldun?' bile dedi. Halbuki ben hep Türkiye'de tedavi oldum. Sadece bir kere yurt dışında hastalığım nüksettiği için hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Bilmeden, sırf eleştirmek için konuşanlar var. Ben bu ülkenin sanatçısıyım. Yıllarca ekranlardan halkımıza moral verdim, onları eğlendirdim. Vergi rekortmeni oldum. Hastalandığımda da devletimiz bana sahip çıktı. Bundan normal de bir şey yok. Ben de bana sahip çıktığını söyleyip, teşekkür ettiğim için yine benzer kesimlerin hedefi olmuştu..."

Mehmet Ali Erbil magazin haberleri Help Turkey paylaşımları