Hazal Kaya'dan kadın erkek ayrımcılığı açıklaması: Söke söke o eşitliği aldım

Hazal Kaya'dan kadın erkek ayrımcılığı açıklaması: Söke söke o eşitliği aldım

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, verdiği bir röportajda çok özel açıklamalar, itiraflarda bulundu.

Hazal Kaya, Hürriyet'ten Hakan Gence'ye röportaj verdi. Birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan oyuncu, özel hayatından Dünya Kadınlar Günü'ne kadar pek çok konuda konuştu.

"PARTNERLERİM BENDEN ÇOK KAZANMIYOR"

Kaya, Hakan Gence'nin sorduğu "Erkek oyuncular kadın oyunculardan daha mı çok kazanıyor?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Evet, bu Türkiye'de de dünyada da böyle. Ama benim partnerlerim benden çok kazanmıyor. Yıllar içinde çok çalıştım, işlerim de iyi gitti ve söke söke o eşitliği aldım."

"BU ŞARTLAR ALTINDA ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDEBİLİR MİYİZ?"

Kadın erkek özgürlüğüne değinen Kaya, "Erkeklerin aksine benim özgürlüklerim tartışmaya açık. Ne yapacağımdan nasıl yapacağıma, ne giyeceğimden nereye-nasıl gideceğime, nerede konuşup nerede susacağıma ve hatta nerede güleceğime kadar belirlemek isteyen bir sistemle karşı karşıyayım.  

Aynı sistem nasıl görünmem gerektiğine dair de filtreler üretiyor. Döve döve 'olunması gereken kadın' kalıbına sokarken, dışında kalanları farklılığından vurmaya çalışıyor. Bu şartlar altında özgürlükten bahsedebilir miyiz?" cümlelerini kullandı.

"ERKEK OYUNCU TEK BAŞARILI İŞLE EFSANE OLABİLİYOR"

Kadın erkek ayrımcılığı üzerine de konuşan Kaya, "Hakkını arayan, yaptığı işe titizlenen, sorgulayan kadınlar genelde arıza veya deli olarak nitelendiriliyor. Erkek oyuncu sete geç kalır, gülümseyerek, 'O hep geç kalır ya' derler. Kadın oyuncu geç kalınca yapımcı menajerini arar.

Bir erkek oyuncunun tek bir başarılı işi onu efsane yapabilir. Aynı sonuç için bir kadın oyuncunun beş iş yapması gerekir. Yakın zamanda olan bir şeyi anlatayım. Çağatay (Ulusoy) benim kardeşim gibidir. En son 'United Talent Agency'ye kabul edildik.

Kocaman bir haber çıktı, 'Çağatay Ulusoy UTA'e kabul edildi' diye. Yanında küçücük bir kutucukta benim fotoğrafım, 'Hazal Kaya da...' yazıyor. Uluslararası başarı elde etmişiz ama erkeğin yaptığı sayılıyor, benimki sayılmıyor."

"EVLENİRKEN HAMİLE DEĞİLDİM AMA OLABİLİRDİM"

Oyuncu, bebeklerinin hayatlarına nasıl bir etkisi olduğu sorusuna ise, "Büyük huzur ve mutluluk getirdi. Çok aşığız kendisine. Evlenirken hamile değildim ama olabilirdim, bu kimseyi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

"TAKOZ BENİMLE DALGA GEÇME ARACINA DÖNÜŞTÜ"

Hazal Kaya, sette takoz kullanması konusunda ise şöyle konuştu:

"Takoz, sette kullanılan teknik bir malzeme olmaktan çıkıp benim boyumla dalga geçme, aşağılama malzemesine dönüştü. O zaman da saçma ve komik bulup üstüme alınmamıştım, hala da aynı şeyi hissediyorum.

Bugün gelip 'Best Model'e gidiyorum' dersem, tartışabiliriz ama oyunculuğumu boyum üzerinden sorgulayamazsınız. Benim bütün bu saçmalıkta canımı sıkan şey, yaptığım işin başarısından, çabamdan, emeğimden bahsedilmeyip bunlardan bahsedilmesi." 

Hazal Kaya'dan kadın erkek ayrımcılığı açıklaması: Söke söke o eşitliği aldım - Resim : 1

Geçtiğimiz yıl oyuncu Ali Atay ile dünyaevine giren  Hazal Kaya'nın Fikret Ali adında bir çocukları oldu. 

Hazal Kaya Ali Atay