Haytarma film müziklerinin bestecisi Sergey Krutsenko hayatını kaybetti

Magazin Haberleri
Haytarma film müziklerinin bestecisi Sergey Krutsenko hayatını kaybetti

Haytarma filmi müziklerinin bestecisi Ukraynalı Sergey Krutsenko 55 yaşında hayatını kaybetti.

Kırım Tatar Sürgününü anlatan Haytarma filmi müziklerinin bestecisi Sergey Krutsenko bugün 55 yaşında hayatını kaybetti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2016 birincisi Kırım Tatar şarkıcı Camala, Krutsenko’nun vefatını Facebook sayfasından duyurdu.

Camala, Krutsenko'nun her zaman başkent Kıyiv’de kaldığını, elektrik kesintileri sırasında çalıştığını ve bombalanan bir sığınakta saklandığını aktardı. Şarkıcı, Rusya’nın Ukrayna’nın ana karasına yönelik işgal girişimi başladığında aradığı ilk kişinin Krutsenko olduğunu da söyledi.

SERGEY KRUTSENKO KİMDİR?

Sergey Krutsenko, Ukraynalı besteci, enstrümantalist, yapımcı, yönetmen, şair, düşünür, akustik ve görsel teknolojiler uzmanı olarak üne kavuşmuştur. Tüm modern ses formatlarında,  filmler ve ses  yayınları için akustik kompozisyonlar kaydeden Ukrayna'daki ilk kayıt stüdyosunu kurmuştur. 2004-2006'da Ukrayna Kültür Bakanına film ve müzik politikası konusunda danışmanlık yapmıştır. Ukrayna'nın film ürünlerinin ortak yapımı için Avrupa standardı olan Eurimages'e girmesi için gerekli belgelerin hazırlanmasına aktif olarak katılmıştır. 1991'den beri Ukrayna'da telif hakkı yasalarının geliştirilmesi ve uygulanmasında aktif olarak yer almıştır. 9 Ocak 2022'de hayatını kaybetmiştir.

 

 

vefat