Haluk Levent’ten Gazze’ye destek konseri

Gazze Haluk Levent Ahbap Magazin Haberleri
Haluk Levent’ten Gazze’ye destek konseri

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, İsrail'in saldırıları karşısında Gazze'ye destekte bulunmak üzere konser verecek.

Sanatçı Haluk Levent, 17 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alacak.

Gazze Belediye Başkanı ile görüştüğünü aktaran Levent, konserden elde edilecek gelirin Gazze’de yaralı çocukların tedavisinde kullanılacağını belirtti.

Haluk Levent, konsere ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Para bir yere kadar önemli ama amaç Filistin halkı ile dayanışma! Haydi gelin” diyerek müzikseverleri desteğe çağırdı.

Haluk Levent’ten Gazze’ye destek konseri - Resim : 1

SADDAM HÜSEYİN'İN FİLMİ GELİYOR

David Seidler ile Halkawt Mustafa’nın çekeceği Saddam Hüseyin filmi devrik liderin sekiz ay boyunca saklandığı yerde geçen günlerine odaklanacak.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in filmi çekilecek. Filmin senaryosunu, 'Zoraki Kral' (The King’s Speech) filminin senaristi David Seidler ve 'Saddam Hüseyin'i Saklamak' (Hiding Saddam Hussein) belgeselinin yönetmeni Halkawt Mustafa birlikte kaleme aldı.

Film 2003'te iktidarı kaybettikten sonra saklanan Saddam Hüseyin ile onu saklayan Iraklı çiftçi Alaa Namık'ın hikayesine odaklanacak.

İktidardan düştükten sonra sekiz ay boyunca yer altında bir delikte saklanan Saddam Hüseyin'in bu günleri bir filme dönüşecek. Bağdat'taki Tikrit adlı kasabada çiftçi Namık'ın açtığı küçük deliğe gizlenen Saddam Hüseyin, 2003'te yakalanmış, 2006'da da idam edilmişti.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Halkawt Mustafa, Seidler ile birlikte son üç yıllarını bu filmin senaryosunu yazarak geçirdiklerini anlattı. Her ikisinin de bu hikayenin alışılagelmiş Hollywood bakış açısı yerine, Namık'ın bakış açısıyla anlatılması konusunda kararlı olduklarını söyledi. Mustafa, "Saddam Hüseyin'i bulma görevini üstlenen CIA ajanı hakkında bir film yapmak istemiyorum" diye konuştu.

Saddam'ı gizleyen çiftçi Namık, ilk kez "Saddam Hüseyin'i Saklamak" (Hiding Saddam Hussein) belgeselinde konuşmuştu. Belgesel ilk kez 1 Aralık'ta Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek.

 

 

Kaynak: Haber Global TV