Haluk Levent, "Jülide Ateş'le 40" programına konuk oldu

Ünlü şarkıcı Haluk Levent Haber Global ekranlarında yayınlanan "Jülide Ateş'le 40" programında merak edilenleri yanıtladı.

Koronavirüse rağmen yardımları nasıl ulaştırıyor? Sanatçı neye muhalif olmalı? Siyasi makamlardan daha mı güçlü? Yardım talepleri arttı mı? Haluk Levent merak edilenleri, Jülide Ateş'e anlattı. 

Baba sevgisizliği hayatında nelere yol açtı?

Sevgi göstermeme durumu diyelim buna ama ben bunu yıllar sonra algılamamalıydım. 30 yıl geçtikten sonra "babam beni seviyormuş" dememeliydim. O dönemde çocuklarını alıp kucağına sevmek utanç verici hale gelmişti. Babamın durumu da böyleydi. Bence sadece benim babam değil o dönemin babaları sevgisini gösteremedi ve belki de bizim kuşağın hatalar yapmalarına sebep oldular.

Hayatınızda hiç kimsenin güvenini sarstınız mı?

Tabi. O güven olayı enteresan bir olay. Geçtiğimiz günlerde korona günlerinden dolayı sanatçılara sporculara seslendim. Ben sizlerden daha iyi değilim daha organizeyim demiştim. Aynı bu şekilde ben diğer sanatçılardan daha güvenilirim diye düşünmüyorum. Ben son 4 yıldır Ahbap başkanıyım ve başkan olarak ne söz verdiysem yaptım. Yapmamın karşılığını güven hissi olarak görüyorlar. Ama geçmişe baktığımızda bana güvenen insanları kırdığım olmuştur.

Popüler işlerde neden yoksun?

Gelen işler çok komik roller. Ben şehir tiyatrolarında oynamış olmama rağmen gelen rollerin bir çoğu uymuyor. Çocuk bezi reklamı geldi. Banka geldi de yok mu dedik? "Instagram'dan şu restoranı paylaş para verelim" diyorlar ama bana uymuyor onlar.

"Keşke Sakıp Sabancı kadar zengin olsam" dediniz mi?

Herkes demiştir. Küçükken zenginlik hayali kurar herkes. Bir gün Sakıp Sabancı'ya "Seninle kebap yiyeceğim" demiştim. Yıllar sonra bir kitap çıkardım. O kitabın imza günü vardı. Baktım sırada Sakıp Sabancı var. Gittim ona anlattım küçükken söylediklerimi. Çok güldü. "Şimdi seninle kebap yeme vakti" dedim. Güzel bir anıydı.

Kadınların güvenemeyeceği bir erkek misiniz?

Bu soruları pas geçme hakkım var. Bir insanın güzel bir noktada olması, bir insanın çok güvenilir olması bir kadına yaklaşımının çok olumlu olacağı anlamına gelmez. Bir kızımız geldi. Erkek arkadaşından şiddet gördüğünü söyledik. Çocuğa bir baktık 40 bin takipçili bir artist. Yani sizin bir platformda güvenilir olmanız her alanda güvenilir olacağı anlamına gelmez. Bunları söylüyorum diye ben güvenilir değilim demek istemiyorum sadece genelleme yapıyorum.

İlk aşkın kimdi?

İlk aşkım öğretmenimdi. O bir şarkı mırıldanırdı onu hala söylerim ve yıllar sonra bir konserime onu davet ettim ve ona söyledim bu türküyü.

İdama karşı mısınız?

Kadına şiddetin önlenmesi konusunda değil idamın tamamına karşıyım. Bir insan 500 kişiyi öldürüyorsa o insana ben idam cezasının verilmesine karşıyım. Ağırlaştırılmış müebbet verilmesinden yanayım ben. Ağırlaştırılmış müebbet idamın 500 katıdır bence. 

Ahbap'a kim giremez?

Ülkesini seven ve parçalanmasını istemeyen, duygulara önem veren maneviyata önem veren herkes bizim için değerli, Ahbap olabilir.

Ahbap'tan kaç kişiyi çıkarmak zorunda kaldınız?

Çok kişi, sayısını veremem. Ahbap olarak üye oluyor ama mesela kadın konusunda cinsiyetçi davranıyor. Ahbap'tan çıkartmak zorundayız. Ya da politik bir şeylerle karşısındakini politize etmeye çalışıyorsa Ahbap'ta olamaz. Onlara kendilerine yeni bir sosyal medya sayfası açmalarını söylüyoruz.

Size iyilik yapanlara nasıl bir kötülük yaptınız?

Türkiye'de paralarını ödeyemeyen 17 milyon 800 bin insanın içinde bende vardım. Battık yani. Öyle olunca borcum olan insanlara borcumu ödeyemedim. Onlar da battılar. Böyle bir kötülük yapmış olabilirim.

Cezaevinde olmak size ne öğretti?

Daha çok dayanışmayı ve muhasebe yapmayı, "Keşke o borçlar ödenseydi de ben içeri girmeseydim" demeyi öğretti. Ama insanın cezaevinde ya da askerde düzeleceğine inanan bir insan değilim.

Haluk Levent küllerinden hangi güçle doğdu?

Ben "küllerimden doğdum" lafını kabul etmiyorum. Ekonomik olarak bitmek kül olmak demek değil. İnsanlar sanatçıları evlerinden tanıdığından ekonomik olarak bitmek de kül olarak kabul ediliyordu. Benim şarkılarım hiçbir zaman kül olmadı. Sadece ekonomik olarak kötü durumdaydım. Onda da Harbiye'de 5 bin kişiye konser verdim. Nasıl küldür bu?

Sanatçı neye muhaliftir?

Sanatçı hükümetlere muhaliftir. Biz bakanlıklarla çalıştığımızda SMA konusunda Fahrettin Koca bizi dinlediği için tabii ki fotoğraf çekildim ve sosyal medyaya koydum. Şeytan Vadisi yakıldığında ki yakılmış gibiydi. Biz o zaman Çevre Bakanlığı'na gittik ve "Burayı ağaçlandırın" dedik. ve hep birlikte ağaçlandırdık.

Siyasete girmemenizin sebebi hayran kitlenizi kaybetme korkusu mu?

Hayran kitlenizi kaybetseniz ne olur kaybetmeseniz ne olur? İnsan kendini kaybetmemeli.

Haluk Levent markası, siyasi unvanlardan daha mı güçlü?

Kesinlikle. Siyasi unvan memurluktur. Size bir görev verilir ve o görevi yaparsınız. 4 yıldır her gün hastane hastane gezen bir sanatçıdan bahsediyoruz. Yüz binlerce insanın değer verdiği sevdiği insandan bahsediyoruz. Bundan daha soylu bir duruş var mı? Daha güzel bir davranış var mı? 

İyilik yapacağınız kişiyi nasıl seçiyorsunuz?

Biz ilgili şehirde Ahbapları evlerine gönderiyoruz, kaymakamlığa gönderiyoruz, e Devletten belge istiyoruz. Gerçekten tatmin olursak yardımda bulunuyoruz.

Koronavirüse rağmen yardımlarınızı nasıl dağıtıyorsunuz?

Şu anda yeni bir sistem oluşturduk. Çünkü geçmişte belki de 40-45 yardım talebi vardı. Şimdi günde 900'e çıktı. Bu konuyla ilgili, belki yanılabilirim ama bir tespitim var. Korona günlerinden önce yokluk çekenler antrenmanlıydılar, akrabasından tanıdığından kaymakamlıktan bir şekilde geçiniyorlardı. Korona günleri aslında işe gidip gelen ama şimdi işsiz kalanları çok vurdu. Hazırlıksız yakalandılar ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok sıkıntıdayım, kime ne diyeceğimi bilmiyorum, evimde ekmek yok diyenlerden mesaj aldım.

Korona zamanında yıllarca yokluk çekenlerden çok, yeni yokluk çekenlerin daha çok zorluk çektiğini gördüm, inandım. Benim tuttuğum istatistik böyle. Online, artık telefonla görüşmeye başladık, çünkü en yokluk çeken ailede bile bir görüntülü telefon var. Görüntülü görüşmeye, sormaya, muhtarlıklara, valiliklere ulaşıyoruz, yardımlarımız böyle devam ediyor.

"KORONAVİRÜSE KAPILMAKTAN KORKUYORUM"

Ateş’in sorularını yanıtlayan Levent, koronavirüs kapmaktan korkutuğunu açıkladı. Levent açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Koronavirüse kapılmak istemiyorum. Korkuyorum. Etrafımdan bir çocuğa bulaştırırsam, o çocuğun anneannesi varsa, kendi kızım da dahil, eğer o rahatsızlık sonucu o anneanneye bir şey olursa diye korkuyorsun.” 

Haluk Levent Jülide Ateş koronavirüs