Gwyneth Paltrow'un sattığı ürünler sağlığa zararlı çıktı

Gwyneth Paltrow'un sattığı ürünler sağlığa zararlı çıktı

Dünyaca ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow'un kendi markasıyla sattığı ürünler sağlığa zararlı çıktı.

Son olarak The Politician dizisinde Georgina Hobart'a hayat veren Gwyneth Paltrow ticarette aynı başarıyı yakalayamadı. Paltrow'un, kendi markası Goop altında sattığı ürünler tartışma konusu oldu.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Başkanı Simon Stevens, ABD'li oyuncunun sahibi olduğu Goop şirketinin sağlığa zararlı ve işe yaramaz ürünler sattığını söyledi.

The Guardian'ın haberine göre; markanın sattığı pozitif enerji için "Vampir kovucu sprey", vajina içine sokularak cinsel sağlığa iyi geldiği iddia edilen, "Yeşim yumurtası" gibi ürünlerin herhangi bir testten geçmediğini belirten Stevens, ürünlerin asla tedavi edici bir yönü olmadığını iddia etti.

"VAJİNA KOKULU" MUMU DA DOKTORLARI KIZDIRDI

Geçtiğimiz haftalarda, organik ürün gamına ağırlık veren İngiliz oyuncu Gwyneth Paltrow, "Bu vajinam gibi kokuyor" isimli bir mum piyasaya sürdü. Itır, bergamot, gül ve amber hatmisi gibi bitkilerden kokuların bir karışımına sahip olan mum, bazı doktorların tepkisini çekti.

Gwyneth Paltrow'un sattığı ürünler sağlığa zararlı çıktı - Resim : 1

"YANLIŞ BİR MESAJ VERİYOR!"

Yeni Zelanda'da yaşayan Dr. Olivia Smart, yerel basına konuştu. Smart, "Paltrow'un piyasaya çıkardığı mumun içindeki hiçbir şey bugüne kadar kokladığım hiçbir vajina gibi kokmuyor. Sağlıklı bir vajina farklı şekillerde kokabilir fakat bergamot bunlardan biri değil" ifadesini kullandı. Smart, "Kendi vücudunu tanımayanları ya da kendisinden utananlar için yanlış bir mesaj veriyor. Birçok insan vajinasının böyle kokmamasından dolayı üzülebilir. Bu durum insanların gereksiz yere vajinal temizlik yapmalarına ve faydalı bakterileri öldürmesine sebep olabilir" dedi. 

Dr. Smart, "Kimyasal temizlik ürünleri bölgedeki pH değerlerini bozarak insan sağlığına zarar verebilir" dedi. Bu iddialara Paltrow'un şirketinden bir açıklama gelmedi.

Gwyneth Paltrow Goop