Gönül Dağı dizisinde beklenmedik ayrılık! Usta oyuncu kadroya veda ediyor

Gönül Dağı Dizi Haberleri Magazin Haberleri
Gönül Dağı dizisinde beklenmedik ayrılık! Usta oyuncu kadroya veda ediyor

Usta oyuncu Ali Düşenkalkar, uzun süredir rol aldığı Gönül Dağı dizisinden ayrılıyor. Düşenkalkar senaryodaki hikayesi bittiği için 116. bölüm itibariyle ekibe veda edecek.

Başrollerinde Berk Atan, Yavuz Sepetçi, Ege Aydan, Semih Ertürk, Hazal Çağlar, Cihat Süvarioğlu, Ferdi Sancar ve Ali Düşenkalkar'ın yer aldığı Gönül Dağı dizisi, TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Sevilen diziye usta oyuncu Ali Düşenkalkar veda ediyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Düşenkalkar senaryodaki hikayesi bittiği için 116. bölüm itibariyle ekipten ayrılacak. Daha önce de ayrılık haberleri çıkan ancak yalanlanan oyuncu başından beri rol aldığı dizide Muammer rolünü canlandırıyordu. Düşenkalkar, kadroya veda ettikten sonra bir süre yeni projeleri değerlendirecek.

Gönül Dağı dizisinde beklenmedik ayrılık! Usta oyuncu kadroya veda ediyor - Resim : 1

62 yaşındaki usta oyuncunun geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı nedeniyle kadroya veda edeceği ileri sürülmüş bağlı olduğu menajerlik şirketi iddiayı yalanlayarak "Ali Bey'in hiçbir sağlık problemi yoktur" denilmişti.

Gönül Dağı dizisinde beklenmedik ayrılık! Usta oyuncu kadroya veda ediyor - Resim : 2

 

ALİ DÜŞENKALKAR KİMDİR?

Ali Düşenkalkar, 1961 yılında Kıbrıs, Lefkoşa’da dünyaya geldi. Oyuncu Munis Düşenkalkar kız kardeşidir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Lefkoşa’da tamamladı. Lise çağlarında Lefkoşa’da hem okulunda hem de bir gençlik derneğinde savaş karşıtı gösteriler yapan bir sokak tiyatrosunda rol aldı. 1979 yılında Devlet Konservatuvarı’na tiyatro okumak için İstanbul’a gitti. 1983 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı.

Tiyatro oyunlarının yanı sıra; radyo tiyatrosu, radyoda arkası yarın, belgeseller ve sinema filmi ve dizi film seslendirmeleri de yapmaktadır. Uzun seneler Atatürk’ün Nutuk’unu saydam görüntü eşliğinde sivil toplum kuruluşlarına, askeri okullara, üniversitelere, lise son sınıflara yurt dışında Türk topluluklarına sunmaktadır.

Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmakta olan Ali Düşenkalkar, kurucuları Can Gürzap ve Arsen Gürzap olan “Dialog Anlatım ve İletişim”de Diksiyon, Fonetik, Drama, Konuşma dersleri vermektedir.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde Öğretim Görevlisidir.

Ali Düşenkalkar, evli ve bir çocuk babasıdır.

1969 yılında Necati Cumalı’nın yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlanan, 2011 yılında yönetmenliğini Şerif Gören’in yaptığı “Ay Büyürken Uyuyamam” adlı sinema filminde Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Selin Şekerci, Fırat Çelik ile beraber rol aldı.

Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan ve Faruk Teber'in yönetmenliğini yaptığı “Hanımın Çiftliği” adlı dizide; Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk başrollerde oynarken Ali Düşenkalkar da dizide "Kabak Hafız" rolünü canlandırdı.

2013 yılında yönetmenliğini Serdar Temizkan'ın üstlendiği “Kutsal Bir Gün” adlı sinema filminde; Arda Kural ve Gözde Kansu ile başrolde rol aldı.

2017 yılında yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı “Hep Yek 2” filminde Gökhan Yıkılkan, İnan Ulaş Torun, Gürkan Uygun, Deniz Uğur, Tuna Orhan, Cenk Ertan, Ali Düşenkalkar, Orçun Benli, Coşkun Gogen birlikte rol almıştır.

Kaynak: Haber Global TV