Ferdi Eğilmez: Hababam Sınıfı'nı yeniden çekmek benim fikrim değildi

Ferdi Eğilmez: Hababam Sınıfı'nı yeniden çekmek benim fikrim değildi

Arzu Film'in kurucusu yönetmen Ertem Eğilmez'in yönetmen ve yapımcı oğlu Ferdi Eğilmez, Hababam Sınıfı'nı yıllar sonra yeniden çekmekle hata yaptıklarını söyledi.

Ertem Eğilmez'in kendisi gibi sinemayla ilgilenen oğlu Ferdi Eğilmez, verdiği bir röportajda itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Hürriyet Kelebek'e konuşan Eğilmez, yeniden çekilen Hababam Sınıfı için pişmanlığını dile getirdi.

Eğilmez, 'Yeniden çekmek benim fikrim değildi. İlk filmde yüzümüze gözümüze bulaştı, ikincide karakterleri dışarı çıkaralım dedik. Sonra üçüncü bir rezalete soyunduk.' dedi.

Ferdi Eğilmez: Hababam Sınıfı'nı yeniden çekmek benim fikrim değildi - Resim : 1

“ERTEM EĞİLMEZ KİM, BEN KİMİM!”

Ferdi Eğilmez, “Ertem Eğilmez’in oğlu olmanızdan dolayı yaptıklarınız ya da yapamadıklarınız sürekli babanızla kıyaslanıyor. Bu durum sizi nasıl etkiliyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Bu etkinin bir değil, birçok bölümü var. Psikolojik bölümü var, fiziki bölümü var...

Öncelikle hayatta her şeyde olduğu gibi film yapmak da bir antrenman meselesi. Aradaki farkı anlayabilmek adına filmlerin çekildiği döneme dair de iyi tahlil yapmak gerektiğine inanıyorum.

Şimdi Arzu Film’in ürettiği, 70’li, 80’li yılların ürünü filmlerdir. Günümüzde ise milyon dolarlar konuşuluyor.

Şöyle söyleyeyim, birinci “Hababam Sınıfı” 11 kişilik teknik ekiple çekilmişti. Benim son çektiğim filmde ise kameranın açısını değiştirdiğim anda arkamda yer değiştiren ekibin sayısı 240 kişiydi.

Şimdi ben işin zorluğundan ötürü “Aynı başarıyı yakalayamıyoruz” demiyorum. Antrenman meselesi olduğunu söylüyorum. Üretmek meselesi olduğunu, hatalarınızı ancak yanıtları aldığınız zaman görebileceğiniz bir süreç olduğunu söylüyorum.

Bunun bir de psikolojik boyutu var dedim. Baba-oğul ilişkisidir bu da. Şimdi şöyle bir şey var; benim artık yaşım 57-58. Ben bu meseleyi aşalı, Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim edeli çok zaman geçti. Ertem Eğilmez kim, ben kimim!

Hababam Sınıfı magazin haberleri