Esra Sönmezer kedisi için 1,5 milyon TL harcadı! Gözyaşlarına boğuldu

Magazin Haberleri
Esra Sönmezer kedisi için 1,5 milyon TL harcadı! Gözyaşlarına boğuldu

Ünlü sunucu Esra Sönmezer kedisi Bebek'in ölümüyle kahroldu. Yaşadığı zor günleri katıldığı bir programda Sönmezer, kedisinin sağlığına kavuşması için 1,5 milyon TL harcadığını söyledi.

Ünlü sunucu Esra Sönmezer kedisi Bebek'i geçtiğimiz günlerde kaybetti. Sunucunun 10 yıldır baktığı kedisi Bebek, 6 yıldır poliskistik böbrek hastalığıyla mücadele ediyordu. Kök hücre tedavisi yaptırdığı kedisini evinde rahatsızlanınca apar topar hastanede kaldıran ve Esra Sönmezer, Bebek’i kaybetti.

Esra Sönmezer kedisi için 1,5 milyon TL harcadı! Gözyaşlarına boğuldu - Resim : 1

Kedisinin vefatının ardından zor günler geçiren Esra Sönmezer, 2. Sayfa programına katıldı. Ünlü sunucu yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Esra Sönmezer

Kedisi Bebek'in tedavi sürecinden ve yaşadıklarından bahseden Esra Sönmezer, "Sosyal medyada kedimin 2. doz kök hücre tedavisinden sonraki vücudunun çöküşünü paylaşmam haber oldu. Benim kedim yaklaşık 6 yıldır polikistik böbrek hastası. Bu böbreklerin üstündeki kistler kedileri öldürmez. En iyi maddi imkanlarımla Amerika’dan bazı ilaçlar getirterek kedimi çok güzel yaşatıyorduk. Ben bütün hayvanları çok seviyorum onlar için de yaptığım çok şey var. Kök hücreler veterinerde yapılıyor ama hücreler bankalardan geliyor. Benim kedim kendi vücudundan üretebilecek durumda değildi. İlk doz kök hücre tedavisinde bir sorun olmadı. Kök hücrelerin alındığı diğer kedilerin ne kadar sağlıklı olup olmadığını merak ediyorum."

"Kök hücreden 3 saat sonra kedimde bir halsizlik başladı" diyen sunucu açıklamasının devamında "Akşama doğru da yemek yemeyi bıraktı. Ertesi gün de halsizliği ve iştahsızlığı devam edince sorun olduğunu anlayarak veterinere götürdüm. 48 saat sonra hayvanın yüzünde değişik bir ifade oluştu. 3. günde hayvanın solunumu değişerek yüzünde derisi çekildi. Yapılan kan tahlilinde değerlerin çok yükseldiğini fark ettik. Makine bile değerleri okuyamadı. Kök hücre bankasını aradığımda da 'bir sorun yok' denildi ama hayvanın ateşi 40 dereceye kadar çıktı" dedi.

Esra Sönmezer 3333

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Esra Sönmezer kedisi için hiçbir masraftan kaçınmadığını söyleyerek tedavilerden sonra kedisinin yoğun bakıma alındığını söyledi. Esra Sönmezer "Kök hücre bankasını suçlamıyorum ama onlara bir ihtarname gönderdik. Bayram bitince de dava açacağız. Kök hücrenin hangi hayvandan alınıp hangi koşulda saklandığını öğrenmek istiyorum. Ben bu süreçte 1,5 milyon lira üzerinde para harcadım. İsterse bu dava 10 sene sürsün ve bu kadar da para gitsin ben vazgeçmeyeceğim. Bebek'i bir hayvan mezarlığına defnettik."

Esra Sönmezer kedisi için 1,5 milyon TL harcadı! Gözyaşlarına boğuldu - Resim : 4

ESRA SÖNMEZER KİMDİR?

Esra Sönmezer, 23 Şubat 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Arnavut kökenli ailenin tek çocuğudur. 2002 yılında Türkiye'de düzenlenen Güzellik yarışmasında 1. seçilerek herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. Türkiye Güzeli seçildiği yıl Dünya Güzeli yarışmasına katıldı ve 4. oldu ancak yarışmada haksızlığa uğradığını düşündüğü için tacını kabul etmeyerek sahneye attı.

2004-2007 yılları arası şan, solfej ve musiki dersleri aldı. 2007 yılında Müjdat Gezen'in teşviği ile Müjdat Gezen 'Aktör Studio' oyunculuk okuluna girerek, tiyatro, müzik, dans, diksiyon ve Sinema dersleri almaya başladı.

Savaş Dinçel sahnesinde, Müjdat Gezen ile birlikte 'Jüri' adlı kabarede, 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', 'Savaşma Seviş' ve Oda tiyatrosu ekibiyle de 'Meyhane'de Tiyatro' adlı oyunlarda oynadı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Esra Sönmezer magazin haberleri Esra Sönmezer kimdir