Emre Buga: Haber Global'de ailemleyim gibi hissettim

Magazin Haberleri
Emre Buga: Haber Global'de ailemleyim gibi hissettim

Başarılı haber spikeri Emre Buga’yı yakından tanımaya ne dersiniz? Emre Buga’nın kariyerinden hayallerine uzanan bir seyahatte merak ettiklerimizi sorduk.

Haber Global, deneyimli haberci kadrosuna başarılı bir ismi daha kattı. Dünyanın dört bir yanında muhabir olarak görev alan, Kanal D, Show TV ve TV 100 gibi birçok kanalda ana haber sunuculuğu yapan Emre Buga, Haber Global’de haber spikerliği görevine başladı.

“Haber Global ailesine katılmaktan mutluluk duyuyorum” diyen deneyimli haber spikeri Emre Buga ile yeni yolculuğunu konuştuk.

Haber Global ekranlarında yer almanızı sağlayan, size ‘evet’ dedirten en büyük etken neydi? Sizi hangi programla ve ne zaman Haber Global ekranlarında izleyeceğiz?

Bana ‘evet’ dedirten en büyük etken, Haber Global’in tarafsızlık ilkesi, vizyoner bakışı, profesyonel kadrosu ve kapısından adımımı attığım andan itibaren aile hissi vermesi. İzleyicilerimizle hafta sonları ‘haber bültenlerinde’ buluşacağız. Öğlen başlayıp 18’e kadar, gündemin nabzını canlı bağlantılar, uzman konuklar ile paylaşacağız.

Mesleğinize dair en büyük motivasyonunuz nedir?

Öğrenmenin asla bitmemesi. Mesleğimdeki en büyük motivasyonum bu diyebilirim.

Emre Buga

YouTube’da yayınlanan 'Bekar Mutfağı' programınızla birlikte mutfakla aranızın çok iyi olduğunu keşfettik. Peki, yemek yapmak sizin için nasıl bir tutku? En çok hangi yemeği yapmayı seviyorsunuz? 

Yemek yapmak benim vazgeçilmezim. Her türlü yemeği yapıyorum ama mantarlı risottoyu bir başka yapıyorum, terapi gibi. Ve mutfakta da her gün yeni şeyler öğrenip, kendime göre harmanlıyorum.

Emre Buga

Evde Türk yemekleri mi, yoksa dünya mutfağından mı örnekler tercih edersiniz?

Türk mutfağı elbette çok zengin ama dünya mutfaklarını da büyük bir zevkle takip ediyorum.

Evinize yemeğe sık sık misafir geliyor mu?

Elbette gelmez mi! En büyük zevklerimden biridir dostlarımı ağırlamak. Beraber mutfağın etrafında yemekler yapmak. Hayat dostlarla güzel elbette ama dostlarınızı kendi ellerinizle doyurabilmek şahane.

Mutfağı bu kadar sevmenize rağmen formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Haftada en az 3 gün spor yapıyorum. Ve tadıyorum sadece, doyuncaya kadar yemiyorum. Tadında bırakınca zaten kilo almıyorsunuz.

Yoğun iş temponuzda mola verdiğinizde neler yaparsınız?

Yemek yaparım. Tiyatroyu çok severim, resim yaparım, kitap okurum, meditasyon yaparım.

Emre Buga

Hayatınızın renkli bir Madrid bölümü de var. İki yıl boyunca sırf resim yapmak için Madrid'de yaşamışsınız. Geriye dönüp baktığınızda o yıllara dair ‘iyi ki’leriniz nedir? Nasıl bir yaşam deneyimiydi sizin için?

Evet, Madrid benim ‘iyi ki’lerimin arasında. Haber, öyle süratli akıyor ki hayatımızdan, duruncaya kadar yorulduğunuzu anlamıyorsunuz. Benim de durmak ve dinlenmek, kendim için bir şeyler yapmak istediğim döneme denk geldi Madrid. Yapamadığım, ertelediğim her şeyi, sadece resim değil, yemek, müze, yürüyüş, huzur… Bolca resim yaptım oradaki evimde ama çok yetenekli şeflerden dünya mutfağı ile ilgili muazzam sohbetler de gerçekleştirdim. Harika dostlar edindim. Metabolizmam bana 'dur' demeden böyle bir kararı verebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. İyi ki, 2 yıl da olsa kendime dolu dolu zaman ayırabilmişim. 

Sosyal medyayla aranız nasıl? Takipçilerinizle etkileşime girer misiniz?

Sosyal medya ile aram fevkalade diyemem ama etkileşimin ne kadar önemli olduğunun da bilincindeyim. Yakın zamana kadar pek önemsemiyordum ama artık biraz daha fazla şeyler paylaşıyorum. Takipçilerimle mesleki anlamda bana bir soruları olursa elbette cevap veriyorum.

Yarın ve sonrasında hayalleriniz ve planlarınız sizi muhtemelen nereye götürecek?

Toskana’ya götürecek. Bir çiftlik evi satın alıp, kendi bağımı kurup, sebzelerimi ekip, köpeklerimle ve tüm dostlarımla huzur dolu bir yaşlılık hayal ediyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global Emre Buga magazin magazin haberleri