Efsanevi şarkıcı Elvis Presley, 42. ölüm yıl dönümü

Efsanevi şarkıcı Elvis Presley, 42. ölüm yıl dönümü

Rock'n Roll'un kralı olarak bilinen, müzik hayatı boyunca birçok esere imza atan efsanevi şarkıcı Elvis Presley'in 42. ölüm yıl dönümü... İşte, bir döneme damga vuran Elvis Presley'in ölümüyle öne çıkan detaylar...

Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı olarak kabul edilen ABD'li şarkıcı, müzisyen ve aktör Elvis Presley, 42. ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor.

Müzik kariyerine 1954'te Tennessee'nin en büyük şehri Memphis'te başlayan Elvis Presley, uzun süre ilaç bağımlılığından kurtulmaya çalıştıktan sonra 16 Ağustos 1977'de Graceland'deki evinde 42 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

Kendine has müziği ve stiliyle milyonlara yön veren Presley, aradan çeyrek asır geçmesine rağmen hayranları tarafından unutulmuyor.

BEYAZ SARAY'DAN SONRA EN ÇOK O ZİYARET EDİLİYOR

Sanatçının ölümünden sonra Graceland'deki evi halka açıldı. Elvis'in hayranları tarafından yoğun ilgi gören ev, her yıl yaklaşık yarım milyonu bulan ziyaretçi sayısıyla Amerika'da Beyaz Saray'dan sonra en çok ziyaret edilen yer olma özelliğini taşıyor. 

Graceland, her yıl düzenlenen doğum günlerine, sertifikalı açık artırmalara ve hayran kulübü etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 


Elvis Presley ölüm yıl dönümü