Dünyaca ünlü oyuncudan kahve zincirine laktozsuz süt protestosu: Elini tezgaha yapıştırdı

Magazin Haberleri
Dünyaca ünlü oyuncudan kahve zincirine laktozsuz süt protestosu: Elini tezgaha yapıştırdı

Succession ve American Horror Story gibi yapımlarla bilinen Amerikalı oyuncu, laktoz tüketemeyen insanlara vegan süt tercih ettikleri için ekstra ücret ödeten kahve markasını elini tezgaha yapıştırarak protesto etti.

82 yaşındaki Amerikalı oyuncu James Cromwell, New York’ta bir Starbucks şubesinde protesto başlattı.

Markanın normal süt yerine vegan süt tercih etmek zorunda kalanlara ekstra ücret ödetmesini protesto eden oyuncu, bir elini kafenin tezgahına yapıştırdı.

"NORMAL SÜT İÇEMEYENLERİ AYRIŞTIRIYOR"

“Starbuck sürdürülebilir olmak istediğini iddia ediyor ama sürdürülebilir ürünler satmıyor” diyen Cromwell, birkaç kişiyle beraber New York’taki Starbucks’a gitti. “Marka, süt ürünleri tüketemeyenleri ayrıştırıyor” diyen oyuncu farklı ırk ve kökene sahip bireylerin daha yüksek laktoz intoleransı olduğunu dile getirdi.

"MECBUREN VEGAN SÜT İÇİYORLAR"

Normal süt tüketemeyenlerin alternatif süt türlerine mecburen yöneldiğini belirten 82 yaşındaki oyuncu, “Starbucks onlara daha çok ödetiyor” dedi.

NTV'nin aktardığına göre, oyuncu, PETA’nın Facebook sayfasında yayınlanan videoda “13 binden fazla müşteri size sordu, şimdi biz soruyoruz. Vegan süt için daha fazla para istemeye devam edecek misiniz?” dedi.

Cromwell, istenen bu 'mantıksız' ekstra ücretin, inekleri etkilediğini ve daha çok süt üretmek zorunda bırakıldıkları için yavrularından ayrıldıklarını ifade etti.

PETA’nın aktif üyesi olan oyuncu üzerinde ‘Free The Animals’ (Hayvanları serbest bırakın) yazan bir tişört giydi.

EMMY ÖDÜLLÜ OYUNCU

Son dönemde HBO’nun başarılı dizi Succession’daki rolüyle gündeme gelen oyuncu, 1996 yılında ‘Babe’ filmindeki rolüyle Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olmuştu.

American Horror Story’deki rolüyle 2013 yılında Emmy Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyunmcu ödülünü aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Succession American Horror Story Starbucks