Dünyaca ünlü oyuncu Sean Penn Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'ya gitti

Magazin Haberleri

Oyunculuğunun yanı sıra son dönemde yapımcı ve belgeselci kimliğiyle öne çıkan dünyaca ünlü aktör Sean Penn’in Ukrayna'ya gittiği ortaya çıktı.

Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn, Rusya'nın saldırdığı Ukrayna’ya gitti.

Son dönemde adını yönetmen ve yapımcı kimliğiyle duyuran Penn’in, Rusya’nın saldırısını belgelemek ve bir belgesel çekmek için bölgede olduğu aktarıldı.

SALDIRILARIN BAŞLAMASINDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE

Geçen yıldan bu yana bir belgesel çekmek için sık sık Ukrayna'ya giden 61 yaşındaki Penn'in, saldırıların başlamasından birkaç gün önce, bu hafta başında Kiev'e gittiği belirtildi.

Sean Penn

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Sean Penn, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine dair belgesel çekimleri için gittiği Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Zelenskiy'nin Instagram hesabından Penn ile görüşmeye dair paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda, ünlü yönetmen ve oyuncunun Zelenskiy ile bire bir görüşme yaptığı ve basın toplantısına katıldığı görüldü.

Dünyaca ünlü oyuncu Sean Penn Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'ya gitti - Resim : 2
Reuters

Ukrayna hükümeti tarafından paylaşılan fotoğraflarda Penn’in Zelenskiy’nin basın toplantısını da yakından izlediği görülüyor. İki Oscar ödüllü Penn ile ilgili Ukrayna Devlet Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Penn, Kiev’e Ukrayna’da yaşananları kayıt altına almak ve Rusya’nın ülkemizi işgalinin arkasındaki gerçeği göstermek için geldi” denildi.

Dünyaca ünlü oyuncu Sean Penn Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'ya gitti - Resim : 3
Reuters

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Batılı siyasetçiler de eleştirildi. Açıklamada, “Penn, Batılı siyasetçilerin de dahil olduğu birçok insanın gösteremediği cesareti gösterdi” yorumu yapıldı.

Ukrayna’yı en son Kasım ayında ziyaret eden ve askeri yetkililerle görüşen 61 yaşındaki Penn’in Vice Studios için bir belgesel hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi. 

Kaynak: Diğer

Sean Penn Rusya ukrayna