Dilan Polat WhatsApp mesajlarını neden sildirdi?

Magazin Haberleri Dilan Polat WhatsApp

Cezaevine gönderilen Dilan ve Engin Polat çiftinin ifadesinin detaylarına Haber Global ekibi ulaştı. Öte yandan polisin çiftinin şirketlerine baskın yaptığı dakikalarda Dilan Polat'ın şirket çalışanlarına WhatsApp grubundaki mesajları neden sildirmek istediği de sordu. İşte detaylar...

Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile aile bireylerinin de aralarında bulunduğu 18 kişiye yönelik yürütülen soruşturmada 12 kişi tutuklanmış, 6 kişi de adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı.

"DİLAN POLAT'TAN WHATSAPP KONUŞMALARINI SİLİN TALİMATI"

Çalışanı Burcu G. ile iş yerine polis geldiği gün konuşmaları ortaya çıkan Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat şok etti. Telefonda çalışanıyla konuşan Polat'ın çalışanına magazincilerin orada olup olmadığını sorduğu, ardından çalışanının telefonu polislere verdiğini söylemesi üzerine "WhatsApp konuşmalarını ve grupları silin" şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı.

Bu konu hakkında ifadesinde gruplarda fotoğrafları olduğunu ileri süren Polat, "Bu grup bizim önce/sonra grubumuzdur. (işlemlerden öncesi ve sonrası atılırdı.) Benimde orada vücudumun fotoğraflarının olması, ayrıca müşterilerimizin müstehcen görüntülerinin olması sebebiyle endişe ettim. Eşim Engin Polat'ın 'Cansu telefonu vermesin...' şeklindeki görüşmesi bu telefonun şahısların kendi şahsi cep telefonu olmasından ötürü bizimle alakasının olmadığından böyle bir cümle kullanmıştır" dedi.

DİLAN POLAT'IN İFADELERİ

Cezaevine konulan Dilan Polat'ın polis baskını sırasında çalışanına verdiği talimat dikkat çekti.
Eşi Engin Polat ve aile üyeleriyle birlikte haklarında kara para aklama, vergi kaçırma gibi birçok suçtan soruşturma başlatılan Dilan Polat'ın emniyette verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı.

İfadesinde ilk olarak 2007 yılında çalışmaya başladığını ve aynı yıl evlendiğini belirten Dilan Polat, 2014'den sonra doğum fotoğrafçılığı yapmaya başladığını ve o zamanki aylık gelirinin 7-10 bin lira olduğunu, ünlülerin fotoğrafçılığını yapınca sosyal medyada tanındığını anlattı. Polat, daha sonra kadınların vücutlarını güzelleştirmek için güzellik merkezi açtığını, sermayesini hatırlamadığını, firmasının aylık gelirini bilmediğini, bu işlerle eşinin ilgilendiğini ileri sürdü.

İfadesinde üzerine kayıtlı bir mal varlığı olup olmadığını bilmediğini söylerken Dilan Polat, Güzellik Kozmetik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin üzerine kayıtlı olduğunu ve ortağı bulunmadığını, geçmişte ise Dionseps adlı firmada Nez Demir ile ortak olduklarını ama ortaklığın artık devam etmediğini söyledi.

Kendisine sorulan Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Şirketi'ne ait 16, kendisine ait ise 12 tane mal varlığı değerleriyle ilgili ise sadece Çekmeköy'de oturduğu ev hakkında bilgisi olduğunu dile getirdi.

"TAKİPÇİLERİM KAZANDIRIYOR"

MASAK tarafından tespit edilen banka hareketlerini hatırlamadığını belirten Dilan Polat, "Çok yoğun çalışıyoruz. Çok yoğun talep görüyor. Sığamıyoruz bile. Şu anki dükkanımıza, sosyal medyada bir story attığım zaman bile yüzlerce paket satılıyor. Sosyal Medyada attığım 24 saatlik story 6 milyon görüntülenme alıyor. Dolayısıyla da birçok kadına ulaşabiliyorum. Bundan ötürü de Dilan Polat Güzellik Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinden kazancım olmaktadır" dedi.

Rise And Shine firmasının sadece reklam yüzü olduğunu söyleyen Dilan Polat, "Firma sahibinin yetkilisinin Engin'in yengesi Nilgül Yılmaz olduğu biliyorum. Bu firmaya şahsi hesabımdan ya da firmalarımdan bir para akışı olup, olmadığını bilmiyorum" dedi.

AVUKATINI TANIMIYOR

Avukat Ahmet Gün'ü ise çok tanımadığını söyleyen Dilan Polat, "Kendisini 3-4 kez gördüm, kendisine Seyhan Soylu'yla aramda olan husumet için dava vermiştim. O davada avukatlığımı üstlendi. Bundan ötürü ben kendisine herhangi bir ödeme yapmadım ama şirketten ödenmiş olabilir. Ahmet Gün'ün şirketlerdeki rolünü bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ ÖRGÜT DEĞİLİZ AİLEYİZ"

Dilan Polat ifadesini "Biz çalışarak bu günlere geldik. Biz aileyiz örgüt değiliz. Sosyal medyada erişmiş olduğum takipçi kitlesi dolayısıyla ticaretimiz büyüdü ve bu günlere geldi. Sosyal medyada hakkımda geçen medya baskısı dolayısıyla iftiralar, yanlış beyanlar yapıldı. Tamamen ticaretimizi yapıp bunu da yasal şekilde faturalandırıyoruz. Her şey kayıtlı, Üstümüze sosyal medya baskısından ötürü atılan iftiraları, kara para aklama, bahis örgüt yasaklı maddeler gibi suçları ret ediyorum. Ben böyle bir suç oluşumunun içinde olmadım.

 

Kaynak: Haber Global TV