Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Demet Evgar Dünya Kadın Hakları günü için ne yaptı?

Magazin Haberleri
Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Demet Evgar Dünya Kadın Hakları günü için ne yaptı?

8 Mart Dünya Kadın Hakları konusunda oldukça hassas isimlerden olan Demet Evgar, 8 Mart öncesinde yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti ve tek kişilik bir protesto gösterisinde bulundu. Peki Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Oyuncu Demet Evgar kaç yaşında ve evli mi?

Oyuncu Demet Evgar, kadın hakları ile ilgili tek kişilik bir prostesto gösterisinde bulundu. Yapmış olduğu bu gösterisinin sonrasında hayatı ve memleketi gibi konular merak edildi. Peki, Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Demet Evgar tek kişilik dünya kadın hakları günü için ne yaptı?

DEMET EVGAR DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ İÇİN NE YAPTI?

Ünlü oyuncu Demet Evgar, 8 Mart Kadınlar Günü öncesinde "Ben kadınım" yazılı bir pankart hazırlayarak metro girişine astı. Pankartın önünde toplanan vatandaşlara seslenen oyuncu, "Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum" dedi. Oyuncunun kısa sürede gündem olan videosu 5 milyondan fazla izlendi.

DEMET EVGAR KİMDİR?

19 Mayıs 1980 tarihinde Manisa'da dünyaya gelen başarılı oyuncu Demet Evgar, oyunculuğa henüz 17 yaşındayken Manisa'da bulunan ve amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda giriş yapmıştır. İlk sahne deneyimini buradayken yer almış olduğu Ray Cooney Kaç Baba Kaç isimli oyunla elde etmiştir. Daha sonra lisans eğitimi için İstanbul'a gelmiş olan oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın tiyatro bölümünden de mezun olmuştur.

demet evgar 8 mart

Demet Evgar, konservatuvar eğitimi almış olduğu yıllar içerisinde arkadaşları ile birlikte 'Tiyatro Kılçık' isminde bir sanat topluluğu oluşturmuştur ve bu toplulukta da oyuncu ve oyun yazarı olarak çalışmıştır. Sonrasında Kenter Tiyatrosu’nda 'Aşk Çemberi' isimli oyunda, ardındansa Tiyatro Kılçık'ta 'Takanlar ve Takılanlar' ile birlikte 'Ayşegül Hindistan’da' isimli oyunlarda boy göstermiştir.

Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım gibi dizilerde rol almış olan ve büyük beğeni toplayan Demet Evgar, televizyon dizilerinin yanında Banyo ve Beyza’nın Kadınları adlı sinema filmlerinde oynamıştır. Demet Evgar'ın kitlelerce tanınmasını sağlayan proje ise ilk önce Türkmax'te yayınlanan, ardından Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan 1 Erkek, 1 Kadın isimli televizyon dizisidir.

Demet Evgar, 2018 tarihinde yayınlanan TV dizisi Avlu ile dikkatleri yeniden üzerine çekmiştir. Demet Evgar, Avlu'da Ceren Moray, Kenan Ece, Şebnem Dönmez, Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerle başrolde yer almıştır. Komedi haricinde pek çok dizide de rol alan oyuncu Vatanım Sensin dizisinde Kara Fatma lakabı ile anılan Fatma Seher’e hayat vermiştir.

DEMET EVGAR'IN SEVGİLİSİ KİM?

Türkiye'nin tanınan oyuncularından biri olan Demet Evgar'ın özel hayatı, evlenip evlenmediği ve sevgilisinin kim olduğu da merak ediliyor. Evgar, daha önce hiç evlilik yapmamıştır ve uzun süredir Levent Babataş ile beraberdir.

DEMET EVGAR'IN ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER

- Bir Kadın Bir Erkek (2009) Zeynep

- Güneşi Gördüm (2009) Havar

- 2010 Yahşi Batı Suzan Van Dycke

- 2010 Vay Arkadaş Nil

- 2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Yasemin

- 2015 Yok Artık! Ceyda

- 2015 Kötü Kedi Şerafettin Misket ve Tacettin (ses)

- Yedi Numara (2000) Yeliz

- Aslı ile Kerem (2002) Yeliz

- Yuvam Yıkılmasın (2003) Hülya

- Çınaraltı (2003) Nilüfer

- Bütün Çocuklarım (2004) Eyşan

- Emret Komutanım (2005) Üsteğmen Çiğdem

- Banyo (2005)

- Beyza'nın Kadınları (2005) Beyza Türker

- Erkekler Ağlamaz (2006)

demet evgar kimdir