Demet Akbağ, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında: Önümüzdeki sene sahnelerde olabilirim

Jülide Ateş

Ünlü sanatçı Demet Akbağ, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programına konuk oldu. Akbağ, "Tiyatro sahnelerine dönmek ister misiniz" sorusuna "Önümüzdeki sene sahnelerde olabilirim" yanıtını verdi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu Demet Akbağ oldu.

Demet Akbağ nasıl bir çocukluk geçirdi?

Ergenlik yaşlarına kadar mutlu çocukluk geçirdim. Çocukken etrafımdakiler bana hep taklit yaptırırlarmış. Özelikle doğum günleri bizim ailede önemliydi. O günlerde aile içinde sahneye çıkardım.

Tiyatro hayatı nasıl başladı?

Amatör olarak sahneye Gazanfer Özcan tiyatrosunda çıktım. Bir yıl sonra konservatuara başladım. Gazanfer bey hazır olan  bir tiyatroda rol verdi. Kimse durduramaz oyunuyla tiyatro hayatım başlamış oldu. Ve şuan hala şaşırıyorum kendime Gazanfer beye bu rol kısmını ben anlattım bu şekilde oynayabilirim diye. O da yer verdi. Böylece başladı.

Demet Akbağ'ın idolü kim?

Tartışmasız Yıldız Kenter'di

Demet Akbağ okullu mu alaylı mı?

Okulluyum.Nokta. 

Şöhret Demet Akbağ'ın kişiliğini değiştirdi mi?

Benim yaptığım meslek başarılı olursanız tanınmayı ve bilinmeyi gerektiriyor. Şöhretin getirdikleriyle baş edebilmek zor olanı. Ben bunu başarmaya çalıştım. Kendime kanabilecek biri değil, kendimi kolay kolay beğenmem. Her projeye başlarken okula yeni başlamış çocuk gibi oluyorum. 

Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ile tanışmasaydı BKM olur muydu?

Olurdu. O sene değil belki bir sene sonra olurdu. İnsanların içinde yeteneğiyle beraber bir arzu varsa bir şekilde ortaya çıkar. 

Demet Akbağ, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında: Önümüzdeki sene sahnelerde olabilirim - Resim : 1

Tiyatro sahnelerine dönmek ister misiniz?

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE SAHNELERDE OLABİLİRİM"

Çok özledim. Ara fazla uzun olunca nasıl bir projeyle geri dönmeli diye düşündüm. Yıllar geçti. Sözümü söz bu tatsızlık bitince o coşkuyla önümüzdeki sene sahnede olabilirim

Dümbüllü'nün kavuğunu ister miydin?

Münir Özkul kendi geleneğini kendi oluşturdu. Geleneği erkek oyuncuya vermek istedi, verdi. Ve gelenek de öyle devam etti. O yüzden öyle bir isteğim yok. 

Oyunculukta hangi kuralları var?

Kuralları seyirci koyuyor. Ailemin kızıyım aslında. Kurallarım yok gibi ama öyle öpüşmeyi gerektiren rollerde teklif edilmedi. Karakter oyunculuğunda seyircinin beklentisi o yönde oluyor. 

Yeni nesil ünlüler şöhrete daha mı kolay ulaşıyor?

Sosyal medya diye bir gerçek var. Şöhreti kalıcı kılmak ad-soyad söylendiğinde bir meslek akla gelebiliyor olması başarı sayılır. 

Sanat hayatınızda sansüre uğradınız mı?

Ben uğramadım. Benim sahne aldığım oyunlarda uğramadı. Ama tanıklık ettiğimiz oyun ya da filmler oldu. Sanat özgür olmalı. Sansür sanatın ruhuna aykırı

Türkiye'de siyasi mizah bitti mi?

Evet.

Gelecek planınızda neler var?

Aklı başında yaşlanmayı istiyorum oğlumla birlikte. Oğlumun kendine mutlu bir hayat kurduğunu görmeyi istiyorum. 

Demet Akbağ'ın en büyük korkusu ne?

Hazırlıksız olmaktan korkuyorum. Tatsız sürprizler. Dünyevi şeyler korkutmaz beni. İlk gençlik yıllarımda sevilme açlığıyla ilgili olarak, sevilmeme ve onaylanmama korkularım var. Halen de devam ediyor olabilir. Ama takıntı düzeyinde değil.

Mesleği için nelerden vazgeçti?

Bu şekilde yaklaşmadım hiç olanlara. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mesleği yapıyorum. Bu benim ödül ve çok kıymetli. Bu nedenle hiç vazgeçtiklerim olarak düşünmedim. Şöhretin getirdikleriyse mesele, o taraftan hiç bakmadım meseleye. 

Kadınların üzerinde güzel görünme baskısı var mı?

Önceden daha çoktu. Şimdi biraz daha doğallık ön planda. Ama genel itibariyle böyle bir baskı var.

9 kere Leyla neden beğenilmedi?

"YİNE OLSA YİNE OYNARIM"

Herkesin beklentisi farklı olabilir. Film dijital platformda yapıldı. Belki sinemada daha farklı olabilir. Proje senaryo Ezel Akay'ın. Projenin içinde olmamam için sebep yok. Birçok eleştriyi Ezel göğüslemek zorunda kaldı. Hiç pişman değilim. İyi ki bu projede var oldum. Her projeyi herkes beğenecek diye bir şey yok. Bugün de teklif edilse, sonucunun bu olacağını da bilsem yine oynarım

Demet Akbağ genç Demet Akbağ'a neler söylemek isterdi?

Heyecana kapılmayıp, sabretmeyi bilmesini ister ve korkmamasını söylerdim. Çünkü hep adımlarımı atarken bir ürkek tavrım vardı. Başka renklerimi de gösterebilirdim daha cesur olabilseydim. 

Gerçi ne kadar söylerseniz söyleyin genç bir insana anlamaz. Yaşayıp dersini alır.

Kaynak: Haber Global TV

Demet Akbağ Jülide Ateş 40 programı