Maske yasağının kaldırılıp müzik yasağının devam etmesine sanatçılardan tepki

Magazin Haberleri Gündem haberleri koronavirüs

Koronavirüs salgını sırasında uygulanmaya başlanan maske yasağı bugünden itibaren kaldırıldı. Maskesiz hayat geri dönerken, canlı müzik yayını yapan mekanlara yönelik yasak sürüyor. Sanatçılardan ise tepki geliyor.

Türkiye genelinde Koronavirüs salgını ile mücadele yasağı kapsamında uygulanan kapalı yerlerde maske yasağı kalkarken mekanlarda müzikli etkinlik yasağı devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun tümüyle kaldırıldığının duyurulduğu toplantıdan, gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin yine bir karar çıkmadı. Sanatçıların çağrısı sonuçsuz kaldı.

MÜZİK YASAĞI DEVAM EDİYOR

Salgına yönelik birçok yeni kararın açıklandığı Bilim Kurulu toplantısında, pandeminin başından beri devam eden 'gece 12'den sonra müzik yasağına' ilişkin bir karar çıkmadı. Sanatçıların, müzisyenlerin, mekan sahiplerinin çağrıları yine yanıtsız kaldı.

Müzik yasağı, Mayıs 2020'den beri devam ediyor.

SANATÇILARDAN TEPKİ

Ünlü şarkıcı Demet Akalın tepkisini Twitter'dan "Artık yoruldum yazmaktan" ifadeleriyle dile getirdi

Armağan Çağlayan: Maske takma zorunluluğunun tamamen kalkmasında sonra, Korona virüse karşı savaştığımız tek silahımız, müzik yasağı kaldı elimizde!

Cenk Eren ise Armağan Çağlayan'ın tweetini alıntılayarak desteğini belirtti.

Gülben Ergen:

"Alınan tüm önlemlerde esneklik yapılır ama koca bir sektörün sesi kısık kalmaya devam eder. Neden? Öldü açlıktan müzisyenler öldü! Evlerinden çıktılar! Çocuklarına bakmakta zorlandılar! Yaşamak için çığlık attılar! Dayananlar oldu, taşıyamayanlar oldu. Ben 12'de iniyorum sahneden. Ama 12'de sahneye çıkan meslektaşlarım, arkadaşlarım var! Müziğin sesi kısılmaz. Müziğe saat sınırı konmaz. Sahne üzerinde çalışarak hayatını idame ettiren binlerce insanın ekmeğiyle oynamak bu. 12'de kısılan müzik baskıdır. Görmediğimiz bilmediğimiz felaketlerin habercisidir. Baskılanan her şey başka bir yerden, başka ve tercih edilmeyen bir şekilde tezahür eder."

Edis Görgülü:

Gece 12'den sonraki müzik yasağı antidemokratik ülkelerde olabilecek bir uygulama, eğer sıkı önlemleri geride bıraktıysak bu yasağı acil olarak kaldırın artık. Ekonomi bu kadar kötü haldeyken müzik ve eğlence sektörüne yapılan bu ayrımcılığı anlayamıyorum gerçekten

Kaynak: Haber Global TV

Demet Akalın Armağan Çağlayan maske yasağı müzik yasağı