Dark Tranquillity'nin efsane gitaristi kansere yenik düştü

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Dark Tranquillity'nin efsane gitaristi kansere yenik düştü

Death metal dünyasının önde gelen gruplarından Dark Tranquillity'nin ritim gitaristi Fredrik Johansson 3 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü. Johansson 48 yaşındaydı.

Dark Tranquillity grubunun ritim gitaristi Fredrik Johansson'dan acı haber geldi. Yaklaşık 3 yıldır kanserle mücadele eden ünlü müzisyen savaşını kaybetti.

Acı haberi grubun önde gelen ismi Mikael Stanne duyurdu. Stanne paylaşımında "İçimizden birini kaybettik" derken "Komik ve son derece zekiydi. Hızlı ve zekice yorumlar yapardı. Yetersiz bir argümanı kolayca parçalarına ayırabilirdi" diye yazdı.

Fredrick Johansson, Dark Tranquillity'ye grubun ilk albümü Skydancer'dan sonra 1993 yılında katılmıştı. Onun gelmesiyle Mikael Stanne ritm gitarı bırakıp vokale geçti. Bu hemen sonuç verdi. Johansson'un etkisiyle grup ciddi bir yükseliş gösterdi.

1995'te yayınlanan ikinci albüm The Gallery'ye onun eli değdi. Grupla yaptığı son albüm ise 1999'da yayınlanan Projector oldu.

Dark Tranquillity grubu 2021 yılında İstanbul'da da bir konser vermişti.

DARK TRANQUİLLİTY GRUBU

Dark Tranquillity’in temelleri 1989 yılının başlarında vokalist Anders Friden (In Flames), gitarist Niklas Sundin, ritim gitarist Mikael Stanne, bas gitarist Martin Henriksson ve baterist Anders Jivarp bir araya gelip “Septic Broiler” adıyla atıldı.

Bu isim adı altında 2 demo çalışması yayınlayan grup daha sonra Dark Tranquillity ismini alarak Göteborg okulunda adından ilk söz ettirecek ilk albümleri olan Skydancer ‘ı çıkardılar. Bu albümde misafir sanatçı olarak Anna Kajsa Avehall vokalde gruba yardım etti. Albüm çıktıktan sonra Anders Friden gruptan ayrıldı ve Mikael Stanne vokalist rolünü üstlendi. Mikael’in vokali üstlenmesi ile birlikte grubun asla taviz vermeyen ve enerjik soundunun temelleri atıldı. Gitar boşluğunu da Friedrik Johansson’u gruplarına alarak kapattılar. Yeni kadroyla 1994 yılında Of Chaos And Eternal Night adlı EP’yi ve ardından 1995 yılında The Gallery albümünü yaptılar. Albüm büyük beğeni topladı ve gruba büyük bir başarı kazandırdı. Albümden çıkan Lethe ve Punish My Heaven adlı parçalar hala tüm Dark Tranquillity konserlerinin vazgeçilmezi olarak ön planda yerini almaktadır.

Dark Tranquillity'nin efsane gitaristi kansere yenik düştü - Resim : 1

The Gallery sonrası, 1997’de The Mind’s I albümünü çıkaran grup, başarısını devam ettirmiş, 1999 tarihli albümleri Projector ile ünlü metal firması Century Media’ya kapak atmıştır. Projector, grup üyelerine göre “zamanın ötesinde bir albüm” olmuştur. İçerdiği elektronik elementler ve “Stanne”nin temiz vokali grubu bir tık daha ileri götürerek şimdiki döneminin altyapısını hazırlamıştır.

Projector ‘dan sonra sırasıyla Haven, Damage Done, Character, Fiction, Construct albümlerini çıkaran Dark Tranquillity, her albümüyle eleştirmenlerden tam not almış ve müziğini bir adım daha ilerletmiştir. 2016 yılında çıkardıkları Atoma albümü ise grup için yeni bir sayfa açmış ve eski kökleri ile bağlantılarını ortaya çıkararak Göteborg stilinin öncüsü haline getirmiştir.

Geçtiğimiz günlerde kurucu gitaristleri Niklas Sundin ile yollarını ayıran DT fanlarına büyük bir sürpriz yapmış ve tüm spekülasyonlara rağmen asla ve asla müzikalitesinden ödün vermeyeceğini göstererek yeni şarkıları Phantom Days’ı online platformlara sundular. Fanlar tarafından oldukça beğenilen bu çalışma grubun köklerine dönüşü olarak nitelendirilmektedir.

 

Kaynak: Haber Global TV

2022'de hayatını kaybeden ünlüler