Cinsel tacizden hüküm giyen Harvey Weinstein hastaneye kaldırıldı

Haber Merkezi
Magazin Haberleri
Cinsel tacizden hüküm giyen Harvey Weinstein hastaneye kaldırıldı

Tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan skandal yapımcı Harvey Weinstein, New York'ta yeniden yargılanmayı beklerken hastaneye kaldırıldı.

Bir zamanlar "Hollywood'daki en güçlü isim" olarak bilinen Amerikalı eski film yapımcısı Harvey Weinstein, 2017 yılında hakkında çıkan taciz ve tecavüz iddialarıyla herkesi şoke etti. Weinstein hakkında çıkan suçlamalar kısa sürede tüm dünyaya yayılan #MeToo hareketini bile doğurdu. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Bir süredir hapishanede olan 72 yaşındaki Weinstein, birçok sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Temsilcisi ve hapishane danışmanı Craig Rothfeld, Weinstein'ın Manhattan'daki Bellevue Hastanesi Hapishane Koğuşu'na transfer edildiğini söyledi.

Cinsel tacizden hüküm giyen Harvey Weinstein hastaneye kaldırıldı - Resim : 1

Rothfeld, "Diyabet, yüksek tansiyon, spinal stenoz, kalp ve akciğerlerindeki sıvı gibi pek çok sağlık sorunu için tedavi görüyor. Ayrıca, Bay Weinstein'ın COVID testi pozitif çıktı ve akciğerlerinde çift zatürreye yakalandı" dedi.

Weinstein, nisan ayında temyizde mahkumiyetinin bozulmasının ardından şu anda Manhattan'da cinsel suçlamalar yeniden yargılanmayı bekliyor. Kasım ayında tacizci yapımcının yeniden yargılanması bekleniyor.

Savcılar, bu ayın başlarında Weinstein'ı, daha fazla kadına tecavüz etmekle suçladı. Weinstein cinsel taciz iddialarının hepsini reddetti ve avukatları yeni suçlamalar konusunda şüphelerini dile getirdi.