Çiçek Dilligil kimdir? Kara Tahta’nın Sevgi’si Çiçek Dilligil hangi dizilerde oynadı?

Kara Tahta
Çiçek Dilligil kimdir? Kara Tahta’nın Sevgi’si Çiçek Dilligil hangi dizilerde oynadı?

Kara Tahta dizisinde Sevgi karakterine hayat verecek olan Çiçek Dilligil yaşı, daha önce oynadığı dizi ve filmler gibi birçok detayla bu akşam yayın hayatına başlayan yapımda gündeme geliyor. Peki, Çiçek Dilligil kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı ve nereli? İşte detaylar...

Çiçek Dilligil bu akşam yayın hayatına başlayan Kara Tahta dizisinin kadrosunda görülmesiyle izleyenlerin gündemine geliyor. İşte Kara Tahta'nın Sevgi'si Çiçek Dilligil yaşı, oynadığı diziler filmler ve hakkında merak edilen tüm detaylar...

ÇİÇEK DİLLİGİL KİMDİR?

Lütfiye Çiçek Dilligil Öztoprak 5 Haziran 1969 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile birlikte oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan başarılı sanatçı, sahne içinde yetişmesine karşın, profesyonel anlamda Kent Oyuncuları'nda yer aldı.

çiçek dilligil kimdir

ÇİÇEK DİLLİGİL EVLİ Mİ?

Sanat hayatı içerisinde ön plana çıkması atv'de yer alan Dinazorus adlı çocuk programı sayesinde oldu. Sanatçı Bora Öztoprak ile evli olan Dilligil, Tiyatrokare ekibinde yer aldı. Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır.

Şu anda MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi)'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Eyüboğlu Koleji'nde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır.

İkizler burcu özelliklerine sahip olan Çiçek Dilligil, 1.61 metre uzunlukta ve 60 kilogram ağırlıktadır.

FİLMOGRAFİSİ

Tövbeler Olsun- 2020

Sil Baştan - 2014

Harem - 2012

Balıketi - 2006

Avrupa Yakası - 2004

Çaylak - 2003

Aşk Olsun - 2003

Kuzenlerim - 2002

Babamı Arıyorum - 1997

Baskül Ailesi - 1997

Eltiler - 1997

Yüzleşme - 1996

Çılgın Bediş - 1996

Kaygısızlar - 1994

Acı Yıllar - 1989

Dudaktan Kalbe - 1988

Minik Cadı - 1975

Kaynak: Haber Global TV

Kara Tahta Çiçek Dilligil Çiçek Dilligil kimdir