Çağla Şıkel, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında

Çağla Şıkel, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programına konuk oldu. Şıkel 12. soruda gözyaşlarına boğularak "Hayatta bir kere düştüm. Ondan sonra hiçbir şeyden korkmamaya başladım" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu Çağla Şıkel oldu.

Güzelliğinizi neden tescillettirmek istediniz?

Uğurkan Erez  bana "Senin inanılmaz bir enerjin var. Senin güzellik yarışmasına girmen lazım" dedi. Burcu Esmersoy ile aynı yarışmadaydık. Biz kızları görünce "Nasıl geldik biz buraya" dedik. Sonra seçilince çok mutlu olduk tabi.

Güzellik konusunda çok mu öz güvenlisiniz?

Ben güzelim demedim hiç bir zaman. Ben yeteneğimi ben kendimde üretebilmeyi keşfettim. 

Güzellik her kapıyı açar mı?

Sadece minik aralar açar. Daha sonraki merdivenleri nasıl çıkacağınız kendinize bağlı. İnsanların fiziki özelliğiyle ilgili takıntılara hastalık olarak bakıyorum. Bırakın burnu estetik yapan da güzellik yarışmasına katılsın.Burnuna estetik yaptıran da pekala güzel olabilir. Önemli olan o yarışmaya katılması değil. Yarışmadan sonra yapabilecekleri.

Kadınlar sizi kıskanıyor mu?

Ben bir gün bile hiç bir yerde güzelliğimden bahsetmedim. Ben böyle hissetmiyorum. İnsan zaten güzelse seni eleştiriyor. Fiziksel olarak kendinden olmayanı başkasında görünce kıskanıyor. Ben böyleyim Allah beni böyle yarattı. Onun mutsuzluğu maalesef başka bir insanı mutlu oluyor. "Zaten burnu estetikmiş" deyip "Oh zaten başka türlü güzel olamazdı" diyenler var. Bunlar hastalık.

Vücudunda beğenmediğin yer var mı?

Kime göre, neye göre, güzelim? Saçımın her telinden ayağımın tırnağına kadar sağlıklı mıyım? Ben "Buramda çok çirkin" demeyeli 20 sene oldu. Herkes kendini olduğu gibi kabul etmeli. Çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Ama onların umurunda mı? 

Hiç estetik yaptırdınız mı?

Benim göğüslerim tahta gibiydi. Babam hayattayken asla söyleyemedim bunu. Çünkü asla izin vermez ve karşıydı. Göğüslerime yaptırdım

Çağla Şıkel, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında - Resim : 1

Güzellik yarışmaları kadın algısına zarar veriyor mu?

Asla düşünmüyorum. Birine benzemeye çalışmak zararlı. Ben hayatımda kimseyi örnek aldığım olmadı. Güzellik geçici kavram. 10 içinde nereye gideceğini bilmiyoruz.

Babasız kalınca hayatınızda neler eksildi?

Hayatımdaki en büyük kalkışı yaptım. O düşüş beni inanılmaz ayağa kaldırdı. Babam sevgisini gösteren biri değildi. Sevgisine aç bir çocukluk geçirdim. Ani ölüm olmuş olması çok yıktı. Korkmamayı öğrendim. Daha büyük bir acı yoktu benim. Babasız 27 yaşından sonra daha çok çalıştım. Herkesin patron olduğu bir ailem oldu. Artık hayattan hiçbir şeyden korkmuyorum

Kendini güçlü mü görüyorsun?

Hayatının bir çok renklerini görmüş olmam. Bugün seni getirdiği nokta. Güçlü olmanın bedelini de ödedim.

Mükemmeliyetçi biri misin?

Evet. Ben bunu annemden öğrendim. Annem 70 yaşına geldi ama hala bizi titretiyor. İnşallah ben de öyle olurum. Her gün yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Çocuklara da yarım yamalak bir şey yapmamayı öğretiyorum.

Emre ile anne-baba ilişkinizi nasıl yürütüyorsunuz?

Aslında bu normal olan.Benim iki erkek evladım var. Bu çocukların babası ve idolü bu. Emre çok çok iyi bir baba. 

Emre Altuğ'dan istemeyerek mi ayrıldınız?

Kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz. Mutlaka istedim. Biz birbirimizi çok sevmiştik ama artık çocuklarımızı daha çok seviyoruz. Bu ilişkiyi çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum.

Evlilikte yapılmaması gereken en büyük hata sizce nedir?

Saygı kaybolduğunda, karşındakini değiştirmeye çalıştığında bu ilişki yürütülmez.

Emre'den sonra kimseye aşık olmadınız mı?

Deli bir aşık olmadan bir ilişki yaşamak istemiyorum. Böyle bir şey gelirse kapım açık. Aşık olmadım ama olabilirim.

Sizce aşk nedir?

Başarılı bir adama aşık olurum. Ben aşkın kendisiyim. Yokluğu kendime hissetirmemeye çalışıyorum. Ben spora yarı spora gideceği için heyecanlanan biriyim. Yanımda birinin parfümünü beğeniyorum, gidiyorum, soruyorum, araştırıyorum, buluyorum ve onunla aşk yaşıyorum. Yokluk hissetmiyorum.

Evlenmek isteseniz oğullarınızdan onay alır mısınız?

Çocuklarım evlenmemi istiyor. Belki evlenmenin ne demek olduğunu bilmedikleri için.  Ama buna izin almak demeyelim

Çağla Şıkel cimri mi?

Benim sırtımı dayayacağım bir kocam ya da parasını beklediğim biri yok. Hayatımda tek başıma kazanıyorum. Cimri değil ama kesinlikle tutumluyum.

Sokağa çıkma yasağında çocuklarınızı neden sokağa çıkardınız?

Uzay tutturdu "Anneanneme çiçeği ben seçicem" diye. Anneme olan özlemimi. Uzay'ın o sözlerine dayanamadım. Hiçbir anne çocuklarını riske atmaz

Çağla Şıkel, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında - Resim : 2

Sosyal medya insanları duygusuzlaştırdı mı?

Mülteci çocukların dramını gördükten sonraki yaptığım paylaşımda sonradan düşündüğümde "Evet Çağla bu haberleri sen de görmemiş olabilirsin" diye empati kurdum. O an o çocukların görüntülerinin çok etkisinde kaldım. Ve insanların hayatlarını buradan görebiliyoruz. Yediği, içtiği, gezdiği.. 

Erkek yerini bilsin diyenlerden misiniz?

Kategorize etme şekli eskiden gelen bir şey. Erkek yerini elbette bilsin ama kadın kendini bilecek. Bu cümlelerle etkilenmezse başarıya ulaşabiliriz. Annem çalışmak istiyordu ancak babam istemiyordu. Şimdi buna kızabilirim. Keşke bizi bırakıp çalışsaydı.  

Serenay Sarıkaya'yı kıskandınız mı?

Hem cinsime karşı bir kıskançlık hissetmeyeli baya oldu. Kıskanmadım ama çok imrendim. Serenay o kadar çalışkan kız ki orada dans etti. İzlediğimde gerçekten alkışladım. 

Kibirli misiniz?

Asla değilim. Ben insanların kötü dediklerini umursamıyorum. İyileri hepsi aklımda. İnsanlar beni çok severken ben onları itemem.

Yaşlanmaktan korkuyor musun?

Madonna’nın cildi inanılmaz pürüzsüz. Ama gözü toprağa bakıyor, feri gitmiş. Ben bunu istemiyorum bir yerden sonra ne yaparsak yapalım cildimin kırışacağını biliyorum. Gözümdeki pırıltı gitmesin diye uğraşıyorum. Benim mutluluktan uyuyamadığım zamanlarım var. Ben bunları yitirmekten korkuyorum

Evdeki Çağla ile gördüğümüz Çağla arasında ne farklar var?

Karakter olarak bir fark yok. Ama evdeyken kafasında yumurta kıran biriyim. "Yeteeer" diye bağıran biriyim. Çocuklarımla trambolinde zıplaya bilen biriyim. O yüzden fark var

Çağla Şıkel Jülide Ateş 40 Haber Global