Burhan Çaçan hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 62 yaşında hayatını kaybetti. Çaçan'ın cenaze detayları belli oldu.

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan hayatını kaybetti. 62 yaşındaki Çaçan'ın İstanbul'daki evinde öldüğü öğrenildi.

Burhan Çaçan hayatını kaybetti - Resim : 1

SABAH YÜRÜYÜŞ YAPTIKTAN SONRA...

Sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıkan Burhan Çaçan'ın eve döndükten sonra rahatsızlanarak öldüğü belirtildi. Çaçan'ın kalp krizi geçirmiş olabileceği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhan Çaçan'ın vefatı nedeniyle sosyal medyadan taziye mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

ACI HABERİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Sanatçı Seher Dilovan, Çaçan'ın vefatını sosyal medyada yaptığı, "Değerli meslektaşım, halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan hayata gözlerini yummuş. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim" sözleriyle duyurdu.

Burhan Çaçan hayatını kaybetti - Resim : 2

"CENAZESİ YARIN OLACAK"

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Burhan Çaçan'ın ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren şarkıcı Ferman Toprak, "Hepimizin başı sağ olsun. Hepimizin yüreği yanıyor. Cenazesi yarın Fatih Camii'nde olacak" dedi.

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

1960 Ağrı doğumlu Burhan Çaçan, 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekti. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yaptı. Evli olan Çaçan, iki çocuk babasıydı.

 

Kaynak: DHA

magazin haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler burhan çaçan burhan çaçan kimdir