Ünlü oyuncunun nafaka isyanı! "Hapse girmekten korkuyorum"

Magazin Haberleri
Ünlü oyuncunun nafaka isyanı! "Hapse girmekten korkuyorum"

2018 yılında eski eşi Işıl Sergen ile yollarını ayıran ünlü oyuncu Burak Sergen'in eşi ve oğlu için ödemiş olduğu nafaka tutarı 18 bin TL’den 70 bin TL’ye çıkarıldı. Bu duruma sinirlenen Sergen isyan etti

Son olarak yer aldığı Sadakatsiz adlı dizide yer alan ve bu dönemde koronavirüse yakalanan ünlü oyuncu Burak Sergen, 2018 yılında eski eşi Işıl Sergen ile anlaşmalı olarak boşanmıştı. Çift anlaşmalı boşansa da aralarındaki nafaka sorununu bir türlü çözememişti. Son olarak nafaka ödemeyi kabul eden oyuncu, ayrılığın ardından 14 yaşındaki oğlu ve eski eşini Ulus'taki evine yerleştirmişti. Geçtiğimiz günlerde nafaka davası için yeniden mahkemeye giden Sergen, nafakayı ödeyemediği sebebiyle üç ay hapis cezası aldığını söylerken eski eşine ateş püskürdü.

Mahkeme çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sergen, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir ev, üç araba, Ankara'da annemin bir evi ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğim; beş kardeşe bölünmüş babamın bir evinin parasının haczi, çocuğuma ve eski eşime verildi. Eğitim, spor giderleri, spor giderleri, tatil giderleri... Bunların hepsini ben ödüyordum. 18 bin TL nafaka karşılığında anlaştım. Çocuğumun üstün şartlarda olmasını istediğim için onayladım ve nafakayı hep yatırdım. Protokole göre nafaka bir sene sonra artıyor. Eğitim konusunda anlaşamadık. Bir sene içerisinde üç okul değiştirip, çocuğu sınıfta bıraktırdı. Bu eğitimde anlaşmazlıktır. Bana sorulmadan kafasına göre hareket ediyor ve bilgi vermiyor, sonrasında öğreniyorum."

18 BİN TL'DEN 70 BİN TL'YE YÜKSELDİ

"Nafaka yükseleceği zaman da anlaşamadık. 18 bin TL'den 25 bin TL'ye çıkarıp, anlaşmak istedik. 70 bin TL talepte bulundu. Biz bu parayı ödeyemiyoruz. Ben bu yüzden üç ay hapis cezasına çarptırıldım. Şu an cezanın itiraz süresini bekliyoruz. Londra'ya tatile gidiyorlar, faturası bana geliyor, Bodrum'a gitmiş faturası bana geliyor. Hani ortak karar verilecekti, protokolde böyle yazıyor. İtiraz kabul edilmezse cezamı çekeceğim mecburen."

"ÇOCUĞA NASIL AÇIKLAYACAKSIN?"

"Çocuğum için girer üç ay yatarım ama bunu çocuğa bunu nasıl açıklayacaksınız? 'Babanı hapse gönderdim' mi diyeceksin? Bütün çalıştığımı, mal varlığımı nafakayı ödemek için kullandım. Hapse gireceğim için korkuyorum. Meslek hayatımı da tehlikeye atıyorum. Tüm bunları oğlum için göze alıyorum. Bunu da söylemeyecektim ama nafaka ödemek için kredi çekip, yine ödedim. Bodrum'da bir evimi sattım ve yüklü bir ödeme yaptım."

Kaynak: Haber Global TV

Burak Sergen magazin haberleri nafaka