Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi

Daha önce defalarca kez kürk giydiği için tepki çeken Bülent Ersoy, kendisini eleştiren köşe yazarı Suna Akyıldız'a ayetle cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Bülent Ersoy'un, 'rönar arjante' cins gümüş tilki kürkü siparişi verdiği 55 tilkinin kürkünün kullanıldığı palto için 450 bin TL ödediği iddia edilmişti. Başta ünlü isimler olmak üzere birçok hayvansever, Bülent Ersoy’a tepki göstermişti. 

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi - Resim : 1

“O KÜRK YENİ DEĞİL!”

Yaşananların ardından Bülent Ersoy kendisiyle ilgili çıkan bu haberlere şu yanıtı vermişti.

“Ben hayatımda bu yaşıma kadar hiç yalan konuşmadım, konuşmam da. Ne kadar sevimsizleşeceğimi bilsem dahi bunu bile bile hep doğruları konuştum. Ve çoğu ünlü gibi ‘Bu gerçek değil, imitasyon’ yalanlarının arkasına sığınmadım. Sorulan sorular üzerine hep dürüstlüğümü muhafaza edip bunlar gerçek dedim. Ama zamanında alınmış olan şeyler de tabii ki bende baki.”

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi - Resim : 2

“BU TARZ HABERLERDEN RAHATSIZIM”

“O üzerimdeki kürk, yıllar önce alınmıştı. Sanki yeni sipariş vermiş almışım gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” diyen Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca her sene kış aylarında bu tarz haberlerle taciz edilmekten de son derece rahatsızım.”

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi - Resim : 3

Bu yaşananların ardından Bülent Ersoy'un sürekli ziyaret edip yeni modelleri incelediği Nişantaşı'ndaki kürkçü dükkanından ayağını kestiği alışverişe gitmediği öğrenilmişti.

"HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR"

Posta Gazetesi magazin haber servisi müdürü Suna Akyıldız, gazetede kaleme aldığı köşe yazısında Ersoy'un kürkçü dükkanına yeniden döndüğünü iddia eden bir yazı kaleme aldı. Akyıldız, "Bülent Ersoy’un Nişantaşı’ndaki kürkçüsü geçtiğimiz ay Instagram sayfasında Diva’nın kürklü fotoğraflarını paylaşınca, hayvanseverler ortalığı ayağa kaldırmıştı. Bülent Ersoy bana telefonda 'Onlar yeni değil, eski. Uzun zamandır kürk almıyorum, almayacağım' demişti. Reklam için kullanıldığını, nefret unsuru haline getirilmeye çalışıldığını, boşuna linç edildiğini saatlerce anlatmıştı. Hak vermiştim... Sonrasında kürkçüsü ile arasına mesafe koydu. Hatta yardımcısını yollayıp eşyalarını toplattı... Ama öğrendim ki, kürkçüsüne tekrar gidip gelmeye başlamış. Demek ki insanın en büyük düşmanı yine kendisi. Diva’yı yakında yeni model kürklerle görürsek şaşırmayalım. Huylu huyundan vazgeçmiyor işte..." diye yazınca Bülent Ersoy, Akyıldız'a sosyal medya hesabından ayetle cevap verdi.

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi - Resim : 4

"EN BÜYÜK HAK KUL HAKKIDIR"

Bülent Ersoy, Suna Akyıldız'ın yazısına "Oraya gidişim kürk almak için değil, 30 yıllık arkadaşımı ziyaret içindir" diyerek karşılık verdi.

İşte Ersoy'un Akyıldız'ın yazısına verdiği yanıt…

"Sevgili Suna Akyıldız;

"Bugünkü Posta gazetesinde 'Kürkçü Dükkanına Geri Dönmüş'  başlıklı, şahsıma atfedilen bir yazını okudum. 'Huylu huyundan vazgeçmez, yakında yeni model kürklerle görürsek şaşırmayalım' demişsin benim için yazının içeriğinde. Bunu söyleyebilmen için önce benimle konuşacaksın, neden ve niçinlerini bana soracaksın, sonra klavyenin tuşlarına basıp yazını yazacaksın. Bunun üzerine ben de sana, bu kürkçülerin benim 30 senelik arkadaşlarım olduğunu; sadece arkadaşım olmaları vasfı ile oraya gittiğimi, yeni kürk almadığımı ve almayacağımı da söylerdim sana.

"Unutma en büyük hak kul hakkıdır" ifadelerini kullanan Ersoy paylaşımına şöyle devam etti: 

"(Nisa suresi 10. ayet, 29. ve 31. ayet, Bakara süresi 177. ayet ve 215. ayet) Ve sen orada önyargılı ve kışkırtıcı nitelikli haberinle bunu ziyadesiyle başarmışsın. Ama ben yine de senin karşında hakkımı koruyan bir tavır içerisinde oluşuma son derece müteessirim. Çünkü arkadaşımsın..."

Bülent Ersoy, 'kürkçü dükkanı' yazısına ayetlerle yanıt verdi - Resim : 5

Kaynak: Haber Global TV

Bülent Ersoy