Bülent Ersoy canlı yayında açıkladı: Çok yüklü bir bağışı kaybettiler

Bülent Ersoy canlı yayında açıkladı: Çok yüklü bir bağışı kaybettiler

Vasiyetinde kürklerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bıraktığını açıklayan Bülent Ersoy'a dernek açıklama yaparak kürk bağışını kabul edemeyeceklerini belirtmişti. Ersoy, dernekle arasında yaşananlara açıklık getirdi.

Bülent Ersoy’un kürk bağışı açıklaması tartışma yarattı. Ünlü sanatçı, geçen hafta Nişantaşı’ndaki bir mağazadan iki kürk satın almış ve gazetecilere toplam değeri 2.5 milyon lirayı bulan yirmi iki kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak dernek yönetiminden hiç beklemediği bir karşılık almıştı.

DERNEK BAĞIŞI KABUL ETMEMİŞTİ

Dernek, Ersoy’un kürk bağışını kabul etmeyeceklerini, “ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. Bu nedenle hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek elde edilen ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı kabul etmemiz söz konusu değildir" diyerek duyurmuştu.

BAĞIŞTAN VAZGEÇTİ

Bunun üzerine açıklama yapan Bülent Ersoy, ÇYDD'yi vasiyetnamesinden çıkarttığını dile getirmişti.

Tüm bu yaşananların ardından Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz'ın canlı yayınına telefonla bağlanan Ersoy, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bülent Ersoy canlı yayında açıkladı: Çok yüklü bir bağışı kaybettiler - Resim : 2

“EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM ATATÜRK’E ŞARKI OKUYAMAMAK”

Ersoy, "ÇYDD’nin tüzüğü gereği Atatürk’e uygun yaşadıklarını belirtiyorlar. Atamızda kürk giyiyordu. Ben Atatürk’ümle gurur duyuyorum. En büyük üzüntüm; O’na şarkı okuyamamak" dedi.

 

Bülent Ersoy canlı yayında açıkladı: Çok yüklü bir bağışı kaybettiler - Resim : 3

“ÇOK YÜKLÜ BİR BAĞIŞI KAYBETTİLER”

Diva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben eğitime çok önem veririm. Onlar kız çocuklarını okutuyorlar diye bağışlamak istedim. Vasiyetimi değiştirdim zaten Mehmetçik Vakfına ve başka bir eğitim kurumuna daha bağış yaptım. O’nlar bence ilgi çekmek için reddettiler. Bir daha da konuşmam. Telefonlarını da açmam. Çok yüklü bir bağışı kaybettiler.’’ 

Kaynak: Haber Global TV

Bülent Ersoy ÇYDD Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mehmetçik Vakfı