Buket Aydın'la Koltuk programının bu haftaki konuğu Murat Dalkılıç

Buket Aydın'la Koltuk programının bu haftaki konuğu Murat Dalkılıç

Buket Aydın'ın Koltuk programının bu haftaki konuğu şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Murat Dalkılıç oldu.

Buket Aydın'ın Koltuk programının bu haftaki konuğu şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Murat Dalkılıç oldu. 

Programdan öne çıkanlar: 

POPSTAR OLMAK SİZİN İÇİN GEÇİCİ BİR EVRE Mİ?

Aslında herkes için yaptığı iş için pik noktaları, geçici bir evresi oluyor. Sonuçta insanlar hep sonuna kadar orada kalması söz konusu değil. O etikete endeksli yaşamamak lazım. Bu sefer hayatın alt üst olur, psikolojin alt üst olur. Yaşlandığın zaman ne olacak? Biraz bu sıfatları doğru konumlandırmak lazım. Ben de bir sürü şey yaşadım hayatımda. Bir başarı hikayesi var Murat Dalkılıç'ın hayatında. Ama her yerde şarkı söyledim. Her yerde dinlendi şarkılarım. Ama bunun yanına faydalı bir şeylerde koymak gerek. Etiket olarak böyle şeyleri hayatıma çok endekslemiyorum. 

Başkalarının hayatlarıyla çok ilgilenmiyorum. Benim için her yaşadığım an yeni bir keşif oluyor. 

MAGAZİNCİLERE KIZIYOR MUSUNUZ?

Kızıyorum. Her zaman kızmıyorum, bazen kızıyorum. 

SANAT CAMİASINDA BAHSETTİĞİNİZ ÜÇ-BEŞ ARKADAŞINIZ KİMLER?

Öyle bir soru sormuşlardır herhalde. Özellikle böyle bir tarzım yok. Gayet hepsiyle de görüşüyorum, çok güzel arkadaşlıklarım var. Ama genel olarak görüşmiyoruz. Birisinin turnesi oluyor, biri başka yerde biri başka yerde oluyor. 

Üç adamla, Eser'le Oğuzhan'la İbo'yla böyle çok yakın arkadaşlık kurabildik. Zeynep keza öyle. Bir o takımla sürekli görüşüyoruz.

HANDE YENER İLE ARANIZ DÜZELDİ Mİ, KONUŞUYOR MUSUNUZ?

Hande ile o günden beri görüşmüyoruz ama Polat ile görüşüyoruz. 

Sadece Polat'ın yaptığı bir şeyden dolayı ben celallendim. Sonra o bana celallendi. Sonra biz kimsenin bilmediği ne celaller yaşadık. Sonra bir şekilde konuda karara bağladık. Biz medeniyetin gereklililiğini yerine getirip kaldığımız yerden devam ettik. 

Hande ile de bir gün karşılaşıp konuşursak küslük kırgınlık varsa düzeltiriz. 

LGBTİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

İnsanların kendine ait alanlarına kimsenin karışamayacağını düşünüyorum. O kendiyle ve kendi hakkaniyetiyle alakalı bir durumu x bir kişinin yorum yapmasını gerçekten kabul etmiyorum. 

PANDEMİDE MADDİ SORUN YAŞAYAN MÜZİSYENLER İÇİN NASIL BİR ÇAĞRIDA BULUNURSUNUZ?

Yardım toplanır, gönderilir falan ama derdin bu olmaması lazım. Konu biraz daha büyük burada. Bu insanlar mesleklerini icra edecekler. 20 senedir bu işi yapıyorum, 1,5 senedir bu işi yapmayı unuttum. Bize mesleğimizi icra edecek alanlar açılmalı. Ak Partisi, CHP'si belediyeler farketmez.. Belediye festivallerini her zaman olduğundan daha fazlasını yapması lazım. Büyük markaların operasyonlar icat etmesi lazım. Çünkü bir medeniyet kültürü ve sanatı diğer her şeyden çok pr yapar ve ayakta tutar. Biz de bu kültürü ve sanat ayakta tutmak mecburiyetindeyiz. Şu an Türkiye'de ya felaketlerle anılıyoruz, ya başımıza kötü bir şey geliyor anılıyoruz, ya da bizim en güzel dizilerimiz ülkelerde yayınlanıyor, onunla iltifatlar yağdırıyorlar. 

"BU SENE KONSER YAPILMALI"

Heryerde insanlar bir araya geliyorlarsa konserler de yapılmalı. Bunlara formül üretilmeli, başka çaresi yok. Halka da iş düşüyor biraz. Siyaset malzemesi yaptırmamak için. Manipülasyona açık bir halde yaşıyoruz şu dönemde. 

CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN BİR KONSER DAHA DÜZENLENSE KATILIR MISINIZ?

Tabi canım ne alakası var. 

KONSERLERİ KABUL ETMEYEN EBRU GÜNDEŞ Mİ HAKLI YOKSA ONA KIZAN GÜLBEN ERGEN Mİ? 

Gülben Ergen'in düşüncesindeyim. Yapılmalı ama bir zarar vermek için değil. Doğru formülü bulmamız lazım. Konsere iştirak edecek kişilerin kurallara uyması lazım. 

PARA YÜZÜNDEN KİM DÜNYA STARI OLMAYI KAÇIRIYOR? 

Birileri bunun için çok uğraşıyor, çok çalışıyor ama yetersiz. Ama para olduğu andan itibaren mesela Kerimcan Durmaz. Kerimcan Durmaz'ın klibine ben bayıldım. Emek verip bir şeyler yapmaya çalışmış. Aynı prodüksiyonu Edis'e Aleyna Tilki'ye de yapmak lazım farkedilsin. Biz endüstrilrimize hiç sahip çıkmıyoruz. 

ŞARTLAR GELİŞİRSE EUROVISION'A KATILMAK İSTER MİSİNİZ?

Ben zamanında yapılan anketlerde birinci olmuştum. O dönem düşünüyordum ama şimdi faydalı olacağını düşünürsem katılırım. Ama şu anda öyle bir talebim yok. Zannetmiyorum. Dediğim gibi bir faydası olacağına inanırsam yaparım. 

MUSTAFA SANDAL'IN MİLLİ TAKIM ŞARKISINI BEĞENDİNİZ Mİ? 

Dinlemedim hakkaten, hiçbir fikrim yok şarkıyla alakalı. 

Bu gibi şeylerin aslında Eurovision'a katılır gibi, halkın beğenisinden geçmesi gerekiyor olabilir. Bu şekilde daha sağlıklı olur, sonuçta siz seçip beğendiniz. 

NEDEN SİNEMAYA DA GİRME İSTEĞİ DUYDUNUZ, MÜZİK YETMEDİ Mİ?

Yetmemek değil, benim yüksek lisans yaptığım bir alan. Çok fazla ilgim var sinemaya. Yaklaşık 5-6 senedir çok yoğun şekilde çalışıyorum. 

Şimdi bir tanesinin yapımcılığını yapıyorum dijital platforma. "Sen yaşamaya bak" ismi. Aslı Enver ile Kaan Urgancıoğlu oynuyor başrollerinde. Taff pictures ile birlikte.

AŞIK BİR MURAT DALKILIÇ NASIL OLUYOR?

Çok güzel oluyor. Ben seviyorum kendimi aşıkken. Aşkın yarattığı o aurayı seviyorum. Çok dozlarını ayarlayabiliyor olmak lazım. Uzun zamandır ilişkilerimde ayarsız bir şey olmadı. 

BİR DAHA EVLENMEK İSTİYOR MUSUNUZ?

Yani kısmet. Çok öyle motivasyonum yok. Ama bir çocuk lazım ya. O da ayrı bir motivasyon. Çocuk çok önemli bir rol bence. 

SİZCE TÜRKİYE'NİN EN İYİ JÖNÜ KİM?

Aras Bulut, Murat Yıldırım, Kıvanç Tatlıtuğ da. Hepsi iyi oynuyor, izlerken mest oluyorum. Mucize Doktor'u çok beğeniyorum.

Ezgi Mola, Öykü Karayel, bir sürü seviyorum. Çok güzel oynuyorlar. 

SİZİN İÇİN "SANAT ENTELEKTÜELİ" DİYEBİLİR MİYİZ?

Kendi çapımda bazı bilgilerim var. Benim görevim bu entelektüeliteyi sürekli tanıtmak değil. Ben görevim dışımdaki şeyleri benden talep edilirse yaparım. 

ZEYNEP BASTIK'IN YÜKSELİŞİNE ŞAHİT OLUNCA GURURLANIYOR MUSUNUZ?

Çok. Her yaptığı şeyden, 17 yaşından beri benimle beraber o. O zamandan beri belliydi zaten bir şeyler olucağı. Her seferinde gururla seyrediyoruz. 

YENİ DÜET ÇALIŞMASI VAR MI, KİMİNLE OLACAK?

Şu anda Balkanlarda çok ünlü olan bir arkadaşımla görüşüyoruz. Onunla bir şeyler yapsak mı diye düşünüyoruz ama bu iş proje işi aslında. 

ÜNLÜ OLMAYAN BİRİYLE İLİŞKİ YAŞAYAMAZ MISINIZ?

Yanlış bir algı oluştu orada. İki tarafın birbirini anlayacağı, konuşacağı ilişki çok daha kolay oluyor, bazen çok da zor oluyor. Böyle bir sınıf farklılığı gözetiyor gibi algılandı ama yok öyle bir şey. Konu benim yaşam standartım olsun değil. Anlattığımı daha kolay anlasın diye öyle söyledim. Bir şeye aşık olduğunuz zaman her şeye vakıf oluyorsun onunla alakalı. 

İki ünlü bir araya gelince ego savaşı oluyor. Ama bunları aşmak da kolay. 

ÇAPKIN DEĞİL MİSİNİZ?

Amaç olarak gütmediğim bir şey. Durum ne gerektiriyorsa öyle bir şey oluştuysa bende arkamı dönüp gitmiyorum. Tutup da bunu amaç edinmiyorum. Öyle bir zamanım da yok. 

SOSYAL MEDYADA ÖZEL MESAJLAR  ALIYOR MUSUNUZ?

Belki vardır, çok bilmiyorum. Dikkate almıyorum. Bazen okuyorum. Bir ya da iki kez olmuştur dm'ye cevap verdiğim.

Doğru mecranın bu olduğunu düşünmüyorum. 

SİZ Z KUŞAĞINA HİTAP EDİYOR MUSUNUZ?

Beni hep takip edenler 18-25 yaş arası zaten. 

ESKİ EŞİNİZ MERVE BOLUĞUR İLE HALA GÖRÜŞÜYOR MUSUNUZ?

Görüşmüyoruz ama görüşmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Şartlar öyle gelişti. Kanlı bıçaklı değiliz sonuçta. 

Kaynak: Haber Global TV

Murat Dalkılıç buket aydın Murat Dalkılıç magazin magazin haberleri