Bozkır Arslanı Celaleddin Sezon Finali Full İzle - 7. Bölüm

Bozkır Arslanı Celaleddin

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin sezon finali yani 7. bölümü ATV ekranlarında yayınlandı. Dizinin 2 Temmuz Cuma tarihli 7. bölümü internete yüklendi. İşte Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin sezon finalini tek parça halinde izleyebileceğiniz link. Bozkır Arslanı Celaleddin 7. Bölüm İzle.

ATV ekranlarında Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin 7. bölümü 2 temmuz günü yayınlandı.

Bozkır Arslanı Celaleddin sezon finalinde ne oldu? 7. Bölüm

Celaleddin'in kendi planları doğrultusunda yaptığı hamlelerden ötürü sabrı taşan Sultan Alâeddin, nihai kararını vererek Uzlag Şah'ı veliaht ilan eder. Türkan Hatun istediği zafere ulaşmış gibi görünse de ufukta beliren Moğol tehlikesi tüm dengeleri değiştirir. Cengiz Han'ın Cuci komutanlığında bir süvari ordusunu Harzemşah ülkesine gönderdiği haberi üzerine Sultan Aleaddin, orduyu toplayarak başına geçer. Kutlu Bike'nin kardeşini Cengiz Han'dan kurtarabilmek için Tohto'yu ele geçirmeye çalışan Celaleddin ise ülkesini Moğol tehlikesine karşı koruyabilmek için farklı bir plan kurar. Cengiz Han'ın ordusu asıl maksatlarına ulaşmak için Harzemşah topraklarına girerken, iki ordu uzun yıllar sürecek kanlı savaşın ilk muharebesine girişir.

Bozkır Arslanı Celaleddin 6. Bölümde ne olmuştu?

Şehzade Celaleddin, düğün gecesine Kutlu Bike'nin Cengiz Han'ın casusu olduğunu itiraf etmesi ile büyük bir şok yaşar. Kaderini Celaleddin'in ellerine teslim eden Kutlu Bike, büyük pişmanlık yaşarken, Celaleddin ise Cengiz Han'ın oyununu bozmak üzere harekete geçer. Celaleddin ve Kutlu Bike'nin düğününe düzenlediği hain saldırı boşa çıkan ve ifşa olan Behram yakalanarak sorguya alınır. Celaleddin'in kendisinden izinsiz saraydan ayrılarak Cengiz Han'a karşı hamle yapması Sultan Aleaddin'i sinirlendirir. Cengiz Han'ın planıyla adım adım başkenti sararken; Haşhaşiler açığa çıkmanın verdiği çaresizlikle yeni bir oyun kurar.

DİZİNİN HİKAYESİ

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup edip Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, “gerçek bir kahraman ve devlet adamı” Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celalettin Harzemşah’ın hayatını ve mücadelesini konu alıyor.

Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosu’nda 13’üncü yüzyılın mekanlarını inşa etti. 

Oyuncu kadrosu:

Genel yönetmenliğini Metin Günay'ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat'ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı 'Bozkır Arslanı Celaleddin’in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye'den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN 7. BÖLÜM İZLE - SEZON FİNALİ

ATV'de 2 Temmuz günü yayınlanan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisin 7. bölümünü tek parça ve full olarak izleyebileceğiniz link. 

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi dizi haberleri dizi izle dizi ATV dizileri atv izle atv Bozkır Arslanı Celaleddin son bölüm izle son yaz yeni bölüm izle