Böylesi görülmedi! Usta sanatçıyla ilgili büyük karışıklık

haberglobal.com.tr
Hayatını kaybetti
Böylesi görülmedi! Usta sanatçıyla ilgili büyük karışıklık

Türk Sanat Müziği'nin dev isimlerinden Nesrin Sipahi'nin vefat ettiği haberleri kamuoyunda yer almıştı. Büyük bir karışıklık yaşandığı ortaya çıktı. Vefat eden ismin Nesrin Sipahi değil, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi olduğu ortaya çıktı.

Sanatçı Nesrin Sipahi hakkında vefat ettiğine yönelik haberler yapılmıştı. Sosyal medyada da hızlıca yayılan vefat haberleri sonrası, magazin yazarı Onur Akay'dan açıklama geldi.

Böylesi görülmedi! Usta sanatçıyla ilgili büyük karışıklık - Resim : 1

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Onur Akay, vefat eden ismin Nesrin Sipahi değil Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi olduğunu belirtti.

Onur Akay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dün vefat eden sanatçımız, Türk Sanat Müziği'nin büyük sanatçılarından Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi değil, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi'dir. Vefat eden Nesrin Hanım'ın da asıl adı Nesrin Sipahi'dir ve sahnelere ilk çıktığında "İkinci Nesrin Sipahi" olarak anılmıştır. Ancak karışıklıklar nedeni ile daha sonra sahne adını Nesrin Ersipahi yapmıştır. Ben yazımda bunu belirtmiştim ama isimlerin yakın olmasından dolayı, maalesef ki vefatında da editör arkadaşlarımız bir karışıklık yaşamış. Nesrin Sipahi'ye sağlıklı uzun ömürler, bu mübarek günlerde kaybettiğimiz Nesrin Ersipahi'ye de Allah'tan rahmet dilerim."

Böylesi görülmedi! Usta sanatçıyla ilgili büyük karışıklık - Resim : 2