Bir Zamanlar Kıbrıs 4. Bölüm İzle

Kıbrıs Zafere Doğru
Bir Zamanlar Kıbrıs 4. Bölüm İzle

TRT 1'de Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 4. bölümü yayınlandı. 22 Nisan 2001 Perşembe günü yayınlanan dizinin ikinci bölümü internete yüklendi. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 4. bölümünü tek parça izleyebileceğiniz link haberimizde. Bir Zamanlar Kıbrıs 4. Bölüm İzle.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 4. bölümü TRT 1 ekranlarında 22 Nisan günü yayınlandı.

Bir Zamanlar Kıbrıs 4. Bölümde ne oldu?

Dizinin dördüncü bölümünde; Kemal, Ankaralı ile İnci’nin yolu ise büyük bir sürprizle Derviş ‘le kesişir. Kemal, İnci-Müge ve diğer tüm esirlerin hayatını kurtarmak için hayatını ortaya koyar. Ankaralı ise yeni tanıştığı Kemal’in fedakarlığına şahit olduğunda onunla uzun süre yürünecek bir yol arkadaşlığının başladığını anlar. Ancak Kemal ve Ankaralının ilk karşılaşmaları oldukça sert olur. Derviş’in nasıl hayatta kaldığı ortaya çıkarken, yeni hedefi esir tutuldukları yerden İnci ve Müge’yi kaçırıp onları Kemal’e ulaştırmaktır.Diğer yandan Ankaralının nişanlısı Ayşe gizlice girdiği macera sonucu uzun süre sonra ilk kez nişanlısı ile irtibata geçer. İki sevgilinin duygu yüklü hikayesinde büyük bir sürpriz vardır: Ankaralının gizli görevle bulunduğu Almanya günleri ve Ayşe ile tanışmaları bir aşk hikayesi olarak ekranlara geliyor.Makaryos güçleri Lefkoşa’yı ele geçirip Rauf ve Dr Küçük’ün karargahı düşerken Türkiye, Kıbrıs’a müdahale kararı alır. Kıbrıs Türkü varını yoğunu ortaya koyup direnirken tükenmekte olan zamana karşı Türk jetleri onların yardımıma yetişebilecek midir?İnci ve Müge, esirhaneden ilk kez dışarı çıkarken; Ankaralının nişanlısı Ayşe ise aşkı için büyük bir çılgınlığın eşiğindedir.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 3. bölümünde ne olmuştu?

Kızı ve karısının öldürüldüğünü düşünen Kemal’in şimdi tek amacı vardır, durumu iyice ağırlaşan babasını ve gittikçe eksilen göç kafilesini, Ankaralı’nın kurduğu çadır kente sağ salim götürebilmek. Kemal, onları kontrol noktasından geçirebilmek için kendini feda etmeye karar verir. Ama bunun farkına varan biri vardır.Ankaralı ise Lefkoşa’da biriken yaralıların ve Binbaşı Nihat’ın ailesinin naaşlarının Türkiye’ye sevk edilebilmesi için bir intihar görevine girer; adadaki İngiliz yüksek komiserliğini tek başına basacak, Türkiye’nin yardım uçağının yaralıları alıp kalkması konusunda onlara dair elindeki büyük kozu kullanacaktır. Bu kozun kaynağı Sovyetler Birliği’dir. Ankaralı’yı bu bölüm Sovyetler Birliği’nde görev yaptığı zamanlarda bir Azeri Türkü olarak izleyeceğiz.

İnci ve Müge, esirhaneden ilk kez dışarı çıkarken; Ankaralı’nın nişanlısı Ayşe ise aşkı için büyük bir çılgınlığın eşiğindedir.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu

"Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatıyor. 1963 ile 1974 yılları arasında Ada'daki Türklere uygulanan Rum-Yunan zulmünü gerçek olaylardan esinlenerek ekrana taşıyor. Kıbrıslı Türkler, o yıllarda Ada'da yaşadıklarını en zorlu zamanları olarak hatırlıyor. En büyük istekleri ise o günleri tekrar yaşamamak. Tarihlerinin böyle büyük bir yapımla ekranla taşınacak olması, Kıbrıs Türkleri açısından büyük önem taşıyor.

1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

BİR ZAMANLAR KIBRIS 4. BÖLÜM İZLE

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 4. Bölümünü tek parça full olarak izleyebileceğiniz link.

ÖNEMLİ NOT: TRT'nin linkteki TRTizle sitesine Facebook, Google ya da Apple ID'nizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu hesaplardan biriyle giriş yapıldığında dizi ücretsiz olarak olarak seyredilebilmektedir.

Oyuncular:

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini Hakan İnan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Hasan Küçükçetin, Deniz Baytaş, Miray Akay, Ahmet Somers, Sümeyra Koç, Hakan Güner, Nebil Sayın rol alıyor.

BİR ZAMANLAR KIBRIS 4. BÖLÜM FRAGMANI

trt 1 izle dizi izle dizi haberleri trt dizileri Bir Zamanlar Kıbrıs son bölüm izle bedava dizi izle bir zamanlar kıbrıs yeni bölüm izle