Hayatımıza bir anda girip, çok sevildiler! İşte İkilem grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş hakkında bilinmeyenler

Hayatımıza bir anda girip, çok sevildiler! İşte İkilem grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş hakkında bilinmeyenler

'Bir Sebebi Var', 'Kaybolurum Gülüşünde' şarkılarını milyonlar izledi, dinledi ve çok beğendi. Pandemi döneminde hayatımıza giren ve çok sevilen İkilem grubu solistleri Serhat Karan ve Uğur Ateş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İkilem hayranlarına yeni bir şarkı müjdesi de verdi.

Biz onları pandemi döneminde tanıdık ama müzik geçmişleri yıllar öncesine dayanıyor. "Bir Sebebi Var" şarkısıyla milyonların hayatına giren İkilem Grubu şimdilerde de "Kaybolurum Gülüşünde" ile müzik piyasasında adeta zirveye oturmuş durumda. Serhat Karan ve Uğur Ateş'in bir arada müzik yapma isteğiyle kurulan İkilem ile sizler için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

ÖNCELİKLE İKİLEM GRUBU NASIL ORTAYA ÇIKTI? HİKAYENİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Uğur Ateş: Yaklaşık 2 sene önce Serhat ile çay içerken biriken bazı şarkıların kaydedilmesi gerektiğini konuşurken kendimizi stüdyoda bulduk. Ve koşturma başladı birçok şarkı kaydettik ve şuan bugünlere geldik:) . Bu arada 10 senedir falan reklam, dizi, belgesel müzikleri yapıyorduk zaten. İkilem o günlere nazaran daha yeni.

GEÇMİŞTE DE BİR ÇOK REKLAM VE FİLM MÜZİKLERİ YAPTIĞINIZI BİLİYORUZ. O ZAMANLARDA DA HEP SERHAT KARAN VE UĞUR ATEŞ Mİ VARDI?

Serhat Karan: Hep vardı:) İşin müzikal tarafında ikimiz vardık, ama daha sonra aramıza katılan müzisyenler oldu. Hatta şuan Uğur, Saki Çimen ile çok güzel projeler yapıyor TV sektörüne, e yıllar geçtikçe bir çok müzisyen, arkadaş biriktirmeye çalışıyoruz tabii ki.

İLK ŞARKIDAN İTİBAREN BÜYÜK BAŞARI YAKALAYAN İKİLEM GRUBU NEDEN BU ZAMANA KADAR BEKLEDİ?

Uğur Ateş: Bekleme olarak görmüyoruz aslında. O dönemler çok farklı yoğunluklar yaşandı kısmet bu günlereymiş diyelim:)

ŞARKILARINIZIN BU KADAR SEVİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUYDUNUZ?

Serhat: Her müzisyen şarkılarının dinlenmesini herkes tarafından söylenmesini ister, az veya çok. Biz pek rakamlara takılmadan üretmeye devam etmeye çalışıyoruz ancak şarkılarımıza çok güveniyorduk tabiî ki. Bu yüzden bu tür geri dönüşler bizi çok mutlu etti tarifsiz duygular yaşıyoruz son bir senedir:)

 

Hayatımıza bir anda girip, çok sevildiler! İşte İkilem grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş hakkında bilinmeyenler - Resim : 1

YENİ ÇIKAN "KAYBOLURUM GÜLÜŞÜNDE" ŞARKINIZA DÖNÜŞLER NASIL? BİR KAÇ GÜNDE MİLYONLARCA KEZ İZLENDİNİZ. NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Uğur Ateş: Rakam gittikçe artıyor :) . Çok mutluyuz tabiî ki, Bir Sebebi Var’dan sonra insanlardan ister istemez bu şarkının üstüne çıkmayla ilgili yorumlar duymaya başladık. Olaya pek böyle bakmıyoruz. Her şarkıyı kaydederken aynı duygularla aynı heyecanla çıkıyoruz yola. Şarkı çıktıktan sonra mevzu biraz dinleyiciye kalıyor. Gerçi Kaybolurum Gülüşünde’nin dinlenmeleri de gayet iyi gidiyor:) Hislerimizin karşılık bulması harika bir his.

PANDEMİ SÜRECİNDE BİRÇOK MÜZİSYEN ZOR DURUMDA KALDI. ANCAK SİZ BU DÖNEMDE BAŞARIYI YAKALADINIZ. SÜRECE DAİR NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Serhat Karan: Evet bizim şarkılar pandemi döneminde patladı, çok acayip dönemlerden geçiyoruz. Herkesin hayatında ilkler yaşanıyor, İkilem için harika bir yıl oldu ama bunu doya doya yaşayamadık tabiî ki. Konserler iptal ve bunun gibi birçok sıkıntı. Bir çok müzisyen dostumuz çok zor durumlarda kaldı, intihar edenler müzisyenler, çok can sıkıcı konular bunlar. Açıkçası bizi aşan mevzular devlet büyüklerinin daha net çözümler bulmasını bekliyoruz veya sürecin bir an önce sağ salim bitmesini, herkesin işlerine geri dönmesini istiyoruz.

SİZİN BEĞENDİĞİNİZ MÜZİSYENLER KİM?

Uğur Ateş: Hans Zimmer, Erkan Oğur, Erdal Erzincan, Ahmet Arslan liste çok uzun ilk aklıma gelenler bunlar.

Serhat Karan: Tom Yorke, Jimmy Hendrix, Neşet Ertaş, Fikret Kızılok benim de ilk aklıma gelenler

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE İKİLEM GRUBU SEVENLERİNE NELER YAPACAK?

Serhat Karan: Bir single daha gelecek. Son şarkının biraz daha demlenmesini bekliyoruz keyfini çıkarıyoruz biraz:) . Konserler en özlemle beklediğimiz günler, yakın vadede planlar bu şekilde.

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI?

Uğur Ateş: Bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederiz. Dinleyenlerimize selamlar, herkes sağlığına dikkat etsin:)

Kaynak: Web Özel

şifa kaymak koronavirüs