Beren Saat: İnanmak istemiyorum

Magazin Haberleri
Beren Saat: İnanmak istemiyorum

Sezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısıyla çıkan tartışmaların ardından bir paylaşım da Beren Saat'ten geldi: "Halkla şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek, duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan'ın bugün 'dilini koparırız' demesine inanmak istemiyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii'nde kılığı cuma namazdan sonra cemaate yaptığı konuşmada, isim vermeden tartışma yaratan Sezen Aksu'ya göndermede bulunmuştu. 

Hazreti Adem ve Hazreti Havva'ya hakaret olarak nitelendirilen şarkısı sözlerinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:  "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir." 

Oyuncu Beren sosyal medya hesabından Sezen Aksu ile ilgili paylaşıma yer verdi. Saat, paylaşımında şunları söyledi: 

"Halkla şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek, duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan'ın bugün "dilini koparırız" demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz çok gençtik ve o dizide Recep Tayyip Erdoğan adlı genç iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük karakterdi hikayemizde. Ben siyaset kadar edebiyat sevdalısı olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu'yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce şarkısını, sonraki kuşaklara aktarmamıza engel olmayacağını çok iyi bildiğini tahmin ediyorum. Seni seviyoruz Sezen." 

Beren Saat: İnanmak istemiyorum - Resim : 2

Kaynak: Diğer

Beren Saat Sezen Aksu