Başarılı sunucu Şahla Orujova, A’dan Z’ye Sağlık'ı anlattı

Magazin Haberleri
Başarılı sunucu Şahla Orujova, A’dan Z’ye Sağlık'ı anlattı

A’dan Z’ye Sağlık'ın sunucusu Şahla Orujova programıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Daha önce Haber Global’de yaptığınız A’dan Z’ye Sağlık programıyla tekrar izleyici karşısına çıkacaksınız. Yeniden Haber Global ailesinde olmak sizlere neler hissettiriyor?

Haber Global ailesi çok güzel bir aile. Tecrübeli editör kadrosu, yönetmenleri, kameramanları, koridorda karşılaştığım tüm çalışanlar çok güler yüzlü ve değerli benim için. Tekrar bu ailede bu logo altında olmak benim için çok güzel çünkü meslek hayatımın en sorunsuz ve en keyifli yayınlarını yaptığım bir kanal Haber Global.

Başarılı sunucu Şahla Orujova, A’dan Z’ye Sağlık'ı anlattı - Resim : 1

Haber Global ekranlarında program yapmadığınız dönemde neler yaptınız?

Yayıncılık aslında hiç durmayan bir serüven. Haber Global’de hem cumartesi hem pazar günleri yaptığım A’dan Z’ye Sağlık programı sonrasında uzun yıllar çalışmış olduğum TRT kurumundan bir teklif aldım ve Anneler Stüdyo programını sunmaya başladım. Sağlık ağırlıklı bir program değildi. Hayatın içinden konuların konuşulduğu güzel bir programdı.

Sizi sağlık konusuna yönlendiren ne oldu?

Çok klasik bir cevap olacak ama ben çocukken hep cerrah olmak isterdim. Sağlık konularına karşı hep bir ilgim vardı ve anne olduktan sonra bu ilgim daha da arttı. Daha çok sağlık konularıyla ilgili araştırmalar yapıyordum. İlgimi çektiği için televizyondaki sağlık programlarını da izlerdim. Hatta doktorların anlattıkları konuları not alarak dinlerdim. Yaptığım yayınlar içerisinde mutlaka sağlık köşesinin olması gerektiğini düşünerek programımda her gün mutlaka doktor ağırlamaya başladım. Program içerisinde birkaç dakika yer verdiğim sağlık köşesi çok ilgi görünce sonrasında tamamıyla sağlık programları yapımcılığı ve sunuculuğu yapmaya başladım. Çok uzun yıllardır da sağlık programlarıyla farklı farklı isimlerle ve farklı kanallarda izleyicilerimizle buluşuyorum.

Yeni sezonda A’dan Z’ye Sağlık programında izleyicileri nasıl bir program bekliyor?

A’dan Z’ye Sağlık programı yeni sezonunda 5 uzman konukla izleyicisiyle buluşacak. Kimler bu uzmanlarımız sizlerle de paylaşmak istiyorum. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, güzelliğimizin profesörü de diyebiliriz, cilt sağlığı ile ilgili kıymetli bilgiler paylaşacak. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Berker tüp bebek tedavisini tüm yönleriyle anlatacak. Göz Doktoru aynı zamanda Oküloplastik Cerrah Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya göz ve göz çevresi estetiği ile ilgili bilgiler paylaşacak. Uzman Doktor Tansu Erakman ağız ve diş sağlığı ile ilgili en çok merak edilen soruları cevaplandıracak. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Öztürk estetik alanında yapılan pek çok ameliyatla ilgili kısa kısa çok kıymetli bilgiler verecek. 25 dakikalık süre içerisinde izleyicilerimiz 5 uzmandan kendi alanlarındaki konularla ilgili bilgileri alacaklar.

Başarılı sunucu Şahla Orujova, A’dan Z’ye Sağlık'ı anlattı - Resim : 2

Ekran başında izleyiciler sorularını sizlere nereden iletebilecek?

Her hafta tanıtımımızı sosyal medya adreslerimizden yayınlayacağız. (https://www.instagram.com/haberglobal/) İzleyiciler hem tanıtımın altına yorum yapabilirler hem de instagram adresimizden mesaj aracılığıyla sorularını gönderebilirler. Bir sonraki yayınlarımızı izleyicilerimizden gelen sorulara istinaden hazırlamış oluyoruz aslında. Yayının hazırlığını yaparken bizim aklımıza gelmeyen o kadar farklı noktalardan sorular soruyorlar ki, izleyicilerimizden gelen sorular bu noktada bizim için çok kıymetli oluyor.

Özellikle gündeme getirmek istediğiniz sağlık konuları neler?

Hepimizin ilk aklına gelen konulardan birisi kanser ama kanseri farklı yönleriyle mutlaka programda yansıtmaya çalışıyorum. Ayrı ayrı kanser tiplerini anlatmak çok önemli ama bana göre daha da kıymetlisi hastalığı nasıl tedavi edeceğimizi değil hastalıktan nasıl korunacağımızı, o hastalığı nasıl önleyebileceğimizi anlatıp bu noktada farkındalığı ön plana çıkartmak. Ben de her zaman programlarımda farkındalık yaratmayı hedefliyorum ve çoğunlukla da bunu mutlaka minik mesajlarla ekran başındaki izleyicilerle paylaşmaya çalışıyorum. Onun dışında tabii ki konuşmamız gereken konulardan bir diğeri de organ bağışı. Bu anlamda da özellikle fırsat buldukça bilgi notları paylaşmaya ve bu alanda uzmanlar ağırlamaya çaba sarf ediyorum. Ve tabii ki SMA hastası çocuklarla ilgili de yayınlar yapmak isterim.

Yoğun iş temponuza mola verdiğinizde neler yaparsınız?

İşim gereği belli zamanlarda özellikle proje başlamadan çok ciddi bir yoğunluk içerisine giriyorum. Yayınların başlaması aslında benim için dinlenme zamanları çünkü yayın başlamadan ciddi bir koşuşturması oluyor. Mola verip tamamıyla dinlendiğimde en çok sevdiğim şey oğlum ile zaman geçirmek. Yeni şehirleri, tarihi mekanları keşfetmeyi, uzun uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyorum. Tabii bazen hiçbir şey yapmadan evde dinlenmek de iyi geliyor.

Kaynak: Haber Global TV

magazin haberleri