Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek!

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek!

Başarılı haberci Buket Aydın, 'Tarafını Seç' ile çok yakında Haber Global ekranlarında seyirciyle buluşacak. Yeni programıyla Türkiye'de bir ilke imza atacağını belirten Aydın ile bu çok özel projeyi konuştuk.

Buket Aydın yepyeni bir programla Haber Global ekranlarına dönüyor. En sevilen ünlüler ve en dikkat çeken siyasiler bu programda yer alacak. “Tarafını Seç”te, sosyal medya aracılığıyla halk da tarafını seçerek programa dahil olabilecek. Jürinin sosyal medya olduğu programda, bir konuk stüdyoda Buket Aydın ile sohbet ederken, diğer konuğun beklediği “Kapsül Oda” da fenomen olacak. Başarılı haberci Buket Aydın, yepyeni televizyon programı “Tarafını Seç”i anlattı. 

Haber Global’de yayınlanacak olan ‘Tarafını Seç’ ile Türk televizyonlarında bir ilke imza atacaksınız. İzleyiciyi nasıl bir program bekliyor?

İzleyiciyi çok ilginç bir program bekliyor. Çünkü, bu Türk televizyonlarında ilk defa görülen bir format. Biz Türkiye'de bu programla tartışma kültürünü değiştireceğiz. Bu programda konukları aynı alanda tutmayarak çok farklı bir iş yapıyoruz. Konuklardan bir tanesi stüdyoda benim yanımda derdini anlatırken, diğeri kapsül odada olacak ve kapsül odada bu konuğun hareketlerini görebileceğiz. Arada yer değiştirecekler. Aynı anda tartışma olmayacak. Ben kapsül odanın da bir fenomen olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bence izleyiciyi formatımızla şaşırtacağız. Konuklarımızla hem düşündüreceğiz hem eğlendireceğiz hem de bazen gereceğiz. Projepark yapım tarafından hazırlanan programda, çok deneyimli bir ekiple birlikteyim. Format, Yapımcım Özlem Çelik ve Yönetmenim Özcan Maviş’e ait. Başta da söylediğim gibi orijinal Türk formatı. Güzel bir program olacağı kesin. Çok şaşırtacağımızı düşünüyorum ben.

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek! - Resim : 1

Tarafını Seç’in sürprizlerinden biri de interaktif olması. İzleyici, ‘Tarafını Seç’e nasıl müdahil olacak?

Artık hayat böyle çünkü. Hayatımız sosyal medyadan ibaret bir hale geldi. Özellikle pandemi döneminde bunu çokça yaşadık. Her şey sosyal medyadan ilerlemeye başladı. Herkes televizyon izlerken elinde telefon takip ediyor. Jürimiz sosyal medya olacak. Çok interaktif bir program bu. İzleyicilerimizden anlık olarak konuklarımız hakkında yorumlar rica edeceğiz. Bunu, benim Instagram hesabımdan, Tarafını Seç programının ve Haber Global’in Instagram hesabından yürüteceğiz ve Haber Global YouTube canlı yayınına gelen mesajları da dahil edeceğiz. Aynı şekilde Twitter hesaplarımız da aktif olacak. Twitter hesaplarımızdan da yorumları alacağız. İzleyicilerimizin, konu ve konuklarımızın yorumları hakkındaki görüşlerini paylaşacağız. Ben stüdyoda bunları okuyacağım. Yorumlara ek olarak anlık anketler yapacağız. Konuklarımızın anlattıklarının seyirciyi ikna edip etmediğini soracağız. Seyircilerin yolladığı mesajları yanımızdaki ekranda sürekli yayınlayacağız. Programın sonunda iki konuğumuzu yan yana getirip, seyircilerimize ikna olup olmadığını soracağız, yani izleyicilerimiz tarafını seçecek. Programın adı zaten buradan geliyor. İzleyicilerin yorumlarıyla o gecenin kazananı, o programın galibi belli olmuş olacak.

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek! - Resim : 2

Tarafını Seç’te kimleri konuk edeceksiniz?

Tarafını Seç’in çok değişik bir konuk portföyü olacak. Çok ünlü, camiadan yakından tanıdığınız sevdiğiniz isimler. Birçok ünlü isim de gelecek ama aynı zamanda akademisyenler, profesörler de olacak. Konusuna göre değişecek konuklarımız ama çok sürpriz isimlerin olacağını, çok iddialı bir konuk listemiz olacağını şimdiden söyleyebilirim.

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek! - Resim : 3

Geçtiğimiz sezon Haber Global’de yayınlanan ‘Buket Aydın’la Koltuk’ programıyla büyük başarılara imza attınız. Şimdiyse ‘Tarafını Seç’ ile Türk televizyonlarında bir ilki gerçekleştireceksiniz. Ekranlardaki başarınızın alametifarikası sizce ne?

Koltuk programı da çok beğenildi. Hatta ben Tarafını Seç’i yapmaya başlayınca Koltuk programına ne olacak diye sordu insanlar. Koltuk programıyla güzel bir başarı yakalamıştık kısa zamanda. Bu koltuk programının tamamen bittiği anlamına gelen bir şey de değil. Ama şu anda Tarafı Seç programı bizim bebeğimiz. Onu biraz büyüteceğiz ve çok iyi yere geleceğine inanıyorum. Televizyondaki başarımın alametifarikası kesinlikle samimiyet, içtenlik. Ben hiçbir şeyi içimde tutamayan bir insanım. Çok netim ve her şeyi söylüyorum dışa vuruyorum. Günlük hayatımda nasıl davranıyorsam televizyonda da öyleyim. Bence bu izleyiciye geçiyor ve bu nedenle beni sevdiklerini düşünüyorum. Her şeyi izleyicilerle paylaşıyorum. Bir konuk geldiğinde saygı sınırını aşmadan aklıma ne gelirse soruyorum. Siyasetçi, sanatçı, akademisyen fark etmiyor. Bu doğallığın izleyiciye geçtiğini düşünüyorum.

Bunca yıllık gazetecilik tecrübesinin ardından, yeni bir projeye başlarken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Hangi duyguları yaşıyorsunuz?

Dediğiniz gibi bunca yıllık tecrübem var, ama bunca yıllık tecrübeye rağmen çok heyecanlıyım. Çünkü bir format doğuyor şu anda ve çok iddialı bir iş doğuyor bu beni çok heyecanlandırıyor. Çok güzel yerlere geleceğine eminim bu işin. Tarafını Seç benim göz bebeğim şu anda, nerelere koyacağımı bilemediğim bir iş. O yüzden o kadar heyecanlıyım ki anlatamam. İnşallah ilk yayın günü konuklar beni sakinleştirmek zorunda kalmazlar.

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek! - Resim : 4

Motivasyonunuz düşük olduğu zamanlarda; kendinizi daha iyi hissetmek için neler yaparsınız?

Motivasyonum düşük olduğunda kendime bir Türk kahvesi yapar, evimde bahçede oturup dışarıyı seyrederim. Rüzgarın, kuşların sesini dinlerim. Daha çok içe dönüyorum. Sevdiğim birkaç arkadaşım var onlarla organizasyon yapıp yemek yerim. Beni en çok motive eden şeylerden birisi de köpeğim Pablo. O böyle gelip beni öptüğü, kucağıma oturduğu zaman gerçekten bütün üzüntülerim geçiyor ve motive oluyorum. Yine çalışmak da beni çok motive ediyor. İşlerle ilgili güzel sözler, beğeniler gelince motive oluyorum. Güzel oluyor.

‘Çok eğlenmiştim’ diye hatırladığınız günlerde genellikle nerede ve ne yapıyor olursunuz?

‘Çok eğlenmiştim’ diye hatırladığım günlerde arkadaşlarımla dışarda yemek yiyor olurum mutlaka bir olaylar olur çünkü hayatımızda. Benim de böyle renkli bir karakterim var, bence arkadaşlarım da aynı benim gibi o yüzden bizde olaylar bitmiyor. Gülüyoruz, eğleniyoruz kendi kendimize. Tatilde çok eğlenirim. Yurtdışı tatillerimizde çok eğleniyordum ama artık bir süredir gidemiyoruz pandemiden dolayı. Bu pandemi süreci tam olarak bittiğinde daha sık gitmeye başlayacağız tekrar. Dediğim gibi tatiller, çok eğlenmiştim dediğim şeyler tatiller.

Başarılı haberci Buket Aydın 'Tarafını Seç'i anlattı: Türkiye'nin tartışma kültürünü değiştirecek! - Resim : 5

Ekrana ara verdiğiniz yaz döneminde neler yaptınız?

Yaz döneminde tatil yaptım dinlendim. Bomba gibi yeni sezona hazırım.

Kaynak: Web Özel

Haber Global buket aydın Buket Aydın kimdir? haber global buket aydın tarafını seç buket aydın ile tarafını seç haber global tarafını seç tarafını seç ne zaman buket aydın ile tarafını seç ne zaman