Barış Manço'nun Cumhuriyetin 100.yılı için söyledikleri gündem oldu: "2023 yılında tekrar"

Magazin Haberleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk Osaka 2023

Türk müziğinin efsanevi ismi Barış Manço'nun seneler önce Japonya, Osaka'da verdiği konserde Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri tekrardan gündeme geldi. İşte Barış Manço’nun 1992 Japonya konserinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı için dilek ve temennileri...

Barış Manço'nun seneler önce verdiği konserde, Osaka'da söyledikleri yeniden gündeme geldi. Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu.

Barış Manço, ''Parçamızın adı, 2023, 2023 yılından bahsediyorum tabii. O yıl benim ülkem Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşına basacak ve o yıl ben de 80 yaşına basacağım. O yıl tekrar buraya Osaka'ya gelip bu parçayı çalmak istiyorum.'' diyerek yazmış olduğu parçayı seslendirdi.

Türk müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço, tam 50 yıl önce Türkiye'nin 100. yılına özel 2023 marşı bestelemiş, "Eğer o tarihte hayatta olmazsam Cumhuriyetin 100. yılında senfonik bir orkestra ile seslendirilsin" diye vasiyet etmişti. Manço'nun vasiyeti Senforock Orkestrası tarafından gerçekleştirildi. İşte o marş...

2023'ÜN BİR VASİYET OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI!

Barış Manço'nun ölüm yıldönümünde eşi hakkında konuşan Lale Manço, usta sanatçının vasiyetini ilk kez açıkladı. Manço'nun "Kayaların oğlu" ifadesinin yer aldığı şiirsel bir prologla başlayan "2023" adlı eserinin çok enteresan bir beste olduğuna işaret eden Lale Manço, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’teki yani 100. yılına atfedilerek yazılmış bir metin ve onun Türkiye Cumhuriyeti’ne inancını, onun gücüne ve nasıl ayakta duracağına inandığını gösteriyor. Çok etkileyici bir metin olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

2023 (KAYALARIN OĞLU) ŞARKI SÖZLERİ

2023'ün ılık bir Ekim sabahında
Bacaklarımda hafif bir uyuşma ile uyandım
Ve sanki yüz yıllık ulu bir çınar gibi
Kök salmaya başladım o sabah
Ve ilk kez sağımda solumda
Asırlardır durmakta olan diğer çınarları farkettim
Doğudan hafif bir seher yeli yükseldi
Ve asırlık çınarlar beni de aralarına aldılar
Ve 2023'ün ılık bir Ekim sabahında
Yeni bir kayaların oğlunun doğuşunu
Beraberce seyre koyulduk.

 

Kaynak: Haber Global TV