'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor

Dizi Haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin
'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor

Geçtiğimiz haftalarda atv'de ekran yolculuğuna başlayan 'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, diziye dair samimi açıklamalarda bulundu.

Bozkır Arslanı Celaleddin’da Türkan Hatun rolünü üstlenen Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, diziye ve çok konuşulan karakterine dair açıklamalarda bulundu. Usta oyuncu, Türkan Hatun karakterini “Öyle kudretli bir kadın ki, ne oğlu Alaaddin'i görüyor gözü, ne torununu. Sahip olduğu erki kaybetmemek için elinden ne gelirse yapıyor” sözleriyle anlattı.  

'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor - Resim : 1

"TÜRKAN HATUN KUDRETLİ BİR KADIN"

Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, Türkan Hatun karakterini şu sözlerle anlattı: “Türkan Hatun, 1200'lerde din ve dünya hamiyesi diye geçiyor. Hep çalıştık o tarihe. Öyle kudretli bir kadın ki ne oğlu Alaaddin'i görüyor gözü ne torununu. Kadın erki kaybetmemek için elinden ne gelirse yapıyor. O tarihte de kadın, erk ve hırs. Bu dönemde de aynı. Hiçbir zaman insanoğlu bunları aşamamış. 1200'lerde Alaaddin'in iki karısı var, eşlerden birini ben seçmişim Kıpçak gelin. Onu seviyorum, Alaaddin'in seçtiğini sevmiyorum. Torununu çok seviyor ama kendi soyundan bir gelin bulmak istiyor, torun farklı birine aşık oluyor. Torunu gözden çıkarıyorum. Ve savaşa sürüklüyor.”

'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor - Resim : 2

“BU YAŞTAN SONRA AT BİNDİM”

Usta oyuncu, ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in tarihi misyonu hakkında “Tüm dönem dizileri, aralarına aşk ve fantastik ögeler de konulsa, tarihi anlatıyor. O kadar önemli bir misyon ki, okumayan bir milletiz, seyretmek kolayımıza geliyor. Artık kitap dinlenir hale geldi, bu da görsel bir unsur. Yapımcımız ve proje tasarımcımız Mehmet Bozdağ'ı bu açıdan çok takdir ediyorum. Bu Özbeklerle ortak bir yapım. Hiçbir masraftan kaçınılmadı, inanılmaz bir saray yapıldı. Bu yaştan sonra at bindim” şeklinde konuştu.

'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor - Resim : 3

"ÖZBEKİSTAN’DA MUHTEŞEM AĞIRLANDIK"

Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, dizinin Özbekistan’da yapılan galası ve Özbek oyuncularla ilişkisi hakkında ise “Özbekistan’da çok güzel karşılandık. Cumhurbaşkanının eşi ve kızlarıyla birlikte ilk bölümü orada seyrettik, henüz Türkiye'de yayınlanmamıştı. Onlar muhteşem ağırladılar bizi. Çok güzel anılarla döndüm. Özbekistan'ı çok sevdim. Güzel kazanımlarım oldu dizi sayesinde. Özbek kültürünü öğrendim. Özbek oyuncularımız vardı. Müthiş bir tecrübeydi” dedi.

'Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun'u Gülenay Kalkan Ünlüoğlu: Tarihi diziler önemli bir misyon üstleniyor - Resim : 4

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın muhteşem prodüksiyonu ve heyecan yüklü öyküsü ile büyük ilgi gören dizisi ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, bu akşam (cuma) akşamı 20.00’de dördüncü bölümüyle atv ekranında olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

dizi ATV dizileri dizi haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin