Amazon Prime Video'dan sıra dışı özellik: Dizi ve filmlerde arka plan müziği ve efektlerden konuşmaları duyamayanlara müjde

Teknoloji Haberleri Amazon Prime
Amazon Prime Video'dan sıra dışı özellik: Dizi ve filmlerde arka plan müziği ve efektlerden konuşmaları duyamayanlara müjde

Amazon'un video uygulaması Prime Video, başka hiçbir yerde olmayan Dialogue Boost özelliğini sundu.

Şu an için sadece Amazon Originals'larda kullanılabilen Dialogue Boost erişilebilirlik özelliği, dizi ya da filmlerde diyalogların sesini artırarak arka plan müziği ve efektleri düşürüyor ve konuşmaların daha rahat anlaşılabilmesini sağlıyor.

Özellikle işitme güçlüğü çeken kişiler düşünülerek geliştirilen bu özellik, film ya da dizinin dublaj seçenekleri içinden seçilebiliyor.

Dialogue Boost nasıl çalışıyor?

Dialogue Boost, bir filmdeki ya da dizideki orijinal sesi analiz ederek arka plan müziği veya efektler nedeniyle diyalogları duymanın zor olabileceğini noktaları akıllıca belirliyor.

Ardından konuşma kalıpları izole edilerek diyaloğun daha net hale getirilmesi için ses iyileştiriliyor. Bu yapay zeka tabanlı yaklaşım, Prime Video'nun mevcut olduğu her yerde kullanılabilecek.

Bu yeni özelliği test edebileceğiniz içeriklerden bazıları şöyle: Tom Clancy's Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel, Harlem, The Big Sick, Beautiful Boy,Being the Ricardos.

Kaynak: Haber Global TV

amazon Prime Video teknoloji haberleri