Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı

Alparslan Büyük Selçuklu Magazin Haberleri Dizi Haberleri

TRT1 ekranlarında 15 Kasım Pazartesi günü yayınlanan ikinci bölümüyle seyircisinin karşısına geçen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne geceye damga vurdu. 

Alparslan Büyük Selçuklu dizisiyle birlikte, Sultan Alparslan'ın ilk eşi olan Aka Hatun tarih araştırmalarının zirvesine oturdu. Dizinin sevenleri, dizide önemli bir rolü olan bu ismi Akça Hatun hain mi, yoksa casus mu olduğu merak ediliyor. TRT1 ekranlarında 15 Kasım Pazartesi günü yayınlanan ikinci bölümüyle seyircisinin karşısına geçen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde  Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne geceye damga vurdu. 

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı - Resim : 1

FAHRİYE EVCEN SESİYLE İZLEYENLERİ MEST ETTİ

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı. Seyircisinden tam not alan Evcen'in bu performansı sosyal medyada gündem oldu. 

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı - Resim : 2

 

FAHRİYE EVCEN'İN CANLANDIRDIĞI ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU’NUN AKÇA HATUN’UN TARİHTEKİ YERİ

Akça Hatun, diğer adıyla Aka Hatun, Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci Sultanı Alparslan'ın ilk eşidir. Doğum ve ölüm tarihine dair bilgi bulunmayan Akça Hatun hakkında tarih kitaplarında detaylı bir bilgi yer almıyor. Sultan Alparslan Akça Hatun ve Seferiye Hatun'u kendisine eş olarak almıştır. Bu evliliklerden Sultan Alparslan'ın 12 çocuğu olmuştur.

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı - Resim : 4

SULTAN ALPARSLAN'IN ÇOCUKLARI

Muizzeddin Melikşah

Tacüddevle Tutuş

İzzeddin Arslan Argun

Böri Bars

Tuğrul

Ayaz

Togan

Arslan

Tekiş

Ayşe

Züleyha

Fülane Hatun

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı - Resim : 5

FAHRİYE EVCEN KİMDİR?

Fahriye Evcen 4 Haziran 1986 Solingen doğumludur. Anne tarafından Çerkes kökenli, baba tarafından Kavala göçmenidir. Evcen, aslen Samsun'un Bafra ilçesi, Sarıçevre köyündendir. Solingen'de doğan Fahriye Evcen, çocukluğunda Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdiğini belirtti. Yedi yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca Evcen'in ailesi dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttu.

Türkiye'ye tatile gelerek Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldığında Aydoğan, Evcen'i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde okurken dizi teklifleri alınca okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Fahriye Evcen ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı, aynı sene Aşk Tutulması filminde başrol oynadı. Almanya'daki üniversite eğitimini tamamlamayan Evcen, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur. Yapımcılığını TİMS Productions'ın yaptığı Çalıkuşu'nda Feride karakterini canlandırdı. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Burak Özçivit'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyaz perdeye döndü. 2017 yılında Burak Özçivit'le dünya evine giren Evcen'in 2019 yılında oğlu Karan'ı kucağına aldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dizi haberleri magazin haberleri Alparslan: Büyük Selçuklu