Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine bomba transfer!

Dizi Haberleri
Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine bomba transfer!

Akli Film'in TRT 1 için çektiği Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin kadrosu şekilleniyor. Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un başrollerde yer alacağı diziye sürpriz bir isim daha dahil oldu.

Uyanış Büyük Selçuklu, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Bir Zamanlar Kıbrıs ve Maveraya Yolculuk gibi tarihi dizileriyle izlenme rekorları kıran TRT 1 ekranlarına yeni bir tarihi yapım daha geliyor.

TRT 1 ekranlarında geçen sezon 'Melikşah' dönemi anlatarak fırtına gibi esen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi yeni sezonda hikayeyi geçmişe doğru sarıyor ve "Alparslan: Büyük Selçuklu" adıyla seyirci karşısına çıkıyor. 

"Malazgirt Fatihi" olarak adlandırılan Selçuklu Devleti'nin ikinci lideri Alparslan'ın hayatını konu alacak olan dizi geçtiğimiz hafta sete çıktı. 

Yönetmen koltuğunda M. Çağatay Tosun'un oturduğu ve ekim ayında yayında olması planlanan dizinin kadrosuna usta oyuncu Toprak Sergen dahil oldu. Sergen, dizide Bizans komutanı Kekavmenos'a hayat verecek.

ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU TANITIM

ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU'NUN OYUNCULARI KİMLER?

Alp Arslan dizisi için kesinleşen isimler arasında Sultan Alparslan rolünde Barış Arduç, Nizamülmülk rolünde Mehmet Özgür var. Barış Arduç'un partneri rolünde ise Fahriye Evcen'in yer alıyor. Son olarak diziye Yurdaer Okur'un dahil olduğu duyurulmuştu.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine bomba transfer! - Resim : 1

TOPRAK SERGEN KİMDİR?

1968 doğumlu oyuncu ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Yönetmenliği Bölümü'nü bitirdi ve Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ön lisans yaptı.Toprak Sergen ayrıca AÜ DTCF Yönetmenlik bölümünde yüksek lisans yaptı.

TRT'de radyo sunuculuğu, tv program yapımcılığı gibi görevlerde bulundu. Kısa bir süre Trabzon Devlet Tiyatrosunda, özel tiyatrolarda çalıştı. Televizyon reklam filmlerinde, kliplerde ve sabah kuşağı, yarışma programlarında yer aldı.

Türkiye’nin en önde gelen markalarının sunuculuk, moderatörlük ve sahne performanslarını gerçekleştiriyor ve seslendirme çalışmalarına devam ediyor. 'Albüm' adında bir müzik albümü de çıkaran Toprak Sergen, sanatçı Semih Sergen'in oğlu ve sanatçı Burak Sergen'in kardeşidir.

Seslendirmeler

Cesur ve Güzel

Muhteşem İkili

Charles İş Başında

He-Man

Voltran

L.A Law / Kanun Kanundur

Belene

Dinosaur

Ratatouille

Fury

Meet Joe Black

Görünen Adam

Piyasadan Büyük Alacağımız Var

Sıcak Saatler

Hayat Ağacı 

Kaynak: Haber Global TV

Alparslan: Büyük Selçuklu Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi haberleri dizi dizi haberleri Toprak Sergen TRT 1 TRT 1 dizileri Alparslan: Büyük Selçuklu