Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ne zaman, konusu nedir? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu oyuncuları...

Alparslan Büyük Selçuklu Dizi Haberleri
Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ne zaman, konusu nedir? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu oyuncuları...

Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları, konusu ve ne zaman yayınlanacağı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Merakla beklenen Alparslan Büyük Selçuklu dizisi için geri sayım başladı. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ne zaman? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Uyanış Büyük Selçuklu, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Bir Zamanlar Kıbrıs ve Maveraya Yolculuk gibi tarihi dizileriyle izlenme rekorları kıran TRT 1 ekranlarına yeni bir tarihi yapım daha geliyor.

TRT 1 ekranlarında geçen sezon 'Melikşah' dönemi anlatarak fırtına gibi esen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi yeni sezonda hikayeyi geçmişe doğru sarıyor ve "Alparslan: Büyük Selçuklu" adıyla 8 Kasım 2021 tarihinde ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkıyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ne zaman, konusu nedir? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu oyuncuları... - Resim : 1

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI

Dizinin yayınlanan fragmanında Nizamülmük'e hayat veren ünlü oyuncu Mehmet Özgür'ün yüzü görünürken, eski kadrodan Mehmet Özgür ile Mim Kemal Öke’nin yer alacağı kadroda Gizem Karaca, Barış Ağcı, Erdinç Gülener, Esila Umut, Korel Cezayirli gibi ünlü isimler yer alıyor.

Evcen, 1071 yıllarında Selçuklu döneminde yaşayan Akça Hatun'u canlandıracak. Arduç ise Alp Arslan karakterine hayat verecek. Alparslan'ın babası Çağrı Bey'i Erdinç Gülener, amcası Tuğrul Bey'i ise Barış Bağcı canlandırıyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ne zaman, konusu nedir? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu oyuncuları... - Resim : 2

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ KONUSU

Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapısını Türklere açtığı 1048-1071 yılları arasındaki kutlu yolculuğunun anlatıldığı dizinin ilk bölümünde;

"Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu'ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan'ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça'nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça'nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir. Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen'i Ani'ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos'un oğlu Yannis'in yaptığı hata, Sultan Tuğrul'un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler'de Bizans'la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan'a Anadolu'nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır."

Alparslan: Büyük Selçuklu 1. bölüm 8 Kasım 2021 akşamı saat 20.00'de TRT 1'de!

Kaynak: Haber Global TV

Alparslan: Büyük Selçuklu Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi haberleri Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları