Aile Şerefi filminin konusu nedir? Oyuncuları kimler, nerede çekildi?

Aile Şerefi filminin konusu nedir? Oyuncuları kimler, nerede çekildi?

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden Aile Şerefi, ekrana geldiği her dönem beğeni toplamayı başarıyor. Başrollerinde Münir Özkul ve Adile Naşit gibi usta oyuncuları barındıran Aile Şerefi filmiyle ilgili tüm merak edilenleri derledik.

Yeşilçam'ın hafızalara kazınan filmlerinden Aile Şerefi'nin kadrosunda pek çok usta isim yer alıyor. 1976 yılında çekilen Aile Şerefi'nin konusu nedir? Oyuncuları kimler, nerede çekildi?

Aile Şerefi filminin konusu nedir? Oyuncuları kimler, nerede çekildi? - Resim : 1

AİLE ŞEREFİ'NİN KONUSU NEDİR?

Aile reisi Rıza at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Adile ve beş çocuğu ile beraber yaşamaktadır. Aile, yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşer. Damat Zihni işportacı, oğullarından Selim Tıp Fakültesi'nde öğrenci, Hasan bir fabrikada, kızı Zeynep ise bir konfeksiyon atölyesinde işçidir. Ortaokulda okuyan en küçük oğlan Murat'a araba çarpınca bütün aile perişan olur. Tüm aile Murat'ın iyi olması için her türlü çareye başvurur.

OYUNCULARI KİMLER, NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin oyuncu kadrosunda, Münir Özkul Rıza, Adile Naşit Emine, Itır Esen Zeynep, Şevket Altuğ Zihni, Mahmut Hekimoğlu Selim, Mahmut Cevher Hasan, Ayşen Gruda Ayşe ve Eriş Akman Oktay yer almaktadır. Türk sinema tarihinin unutulmaz filmi, İstanbul'da çekildi.

Aile Şerefi Münir Özkul Adile Naşit Yeşilçam